SAVRŠEN TEN: Uz ovih 5 HAKOVA vaš tečni puder će izgledati perfektno svaki put

Našminkajte se kao profesionalac uz ovih 5 trikova

print screen, Instagram / kimkardashian

Ovo su najbolji trikovi koje možete od danas da krenete da primenjujete ako niste do sada, a neke od njih primenjuje i lični šminker Kim Kardašijan. Pa hajde da krenemo.

1. Odaberite adekvatan prajmer

Kada birate prajmer bitno je da poseduje istu bazu kao i vaš tečni puder. Ukoliko je tečni puder na bazi vode, i prajmer mora biti, ili ako je na bazi ulja isto važi i za prajmer. U suprotnom on neće imati nikakvu funkciju.

2. Manje je više

Kada nanosite podlogu uvek počnite sa vrlo malo proizvoda. Manje pudera uvek izgleda bolje na koži. Štaviše, možete ga naneti samo na srednji deo lica koji je često crveniji i treba mu ujednačavanje, dok ćete na krajeve samo razmazati ostatke proizvoda.

3. Izbor aplikatora je presudan

Rezultat nanošenja bilo kog proizvoda zavisi najviše od toga čime ga nanosite, tj. kakvu četku koristite. Možete imati dobro rumenilo, ali ako ga nanesete četkom lošeg kvaliteta, rezultat neće biti zadovoljavajuć. Zato uložite novac u četke jer će vam one trajati godinama.

4. Pazite sa šimerastim proizvodima

Dosta sjaja i šimera u proizvodima može stvoriti kontra efekat. Ukoliko sjaj stavite samo na određena mesta poput vrhova jagodičnih kostiju, ispod obrva ili na kapke to je sasvim u redu. Međutim, puderi ili rumenila sa puno sjaja, kao i intenzivni hajlajteri mogu naglasiti nepravilnosti na koži i proširene pore što nikako ne želite.

5. Papirna maramica može biti spas!

Posle nanošenja tečnog pudera papirna maramica može značajno da poveća trajanje pudera kao i da olakša nanošenje ostalih proizvoda preko njega. Razdvojite listove maramice, uzmite jedan sloj i kad završite nanošenje tečnog pudera prislonite maramicu na lice kako bi pokupili višak masnoće.