NON-TOURING TEHNIKA OLAKŠAĆE VAM JUTARNJE ŠMINKANJE: Kendal, Hejli i Džej Lo koriste samo 3 proizvoda za blistav izgled

Non-touring je popularna tehnika koju treba praktikovati za svakodnevnu šminku.

Instagram

Među damama je poslednjih godina sve popularniji prirodan izgled, a upotreba manje proizvoda za mnoge žene postala je neizostavan deo make up rutine. To nas uopšte ne čudi, budući da je reč o trendu koji za cilj ima da licu podari željenu svežinu i blistavost, kao i instant pomlađivanje.

Ukoliko još niste savladali tehniku konturisanja lica, predlažemo da zaboravite na konture i saznate sve o novoj tehnici šminkanja - nonturing koja uspešno ističe blistavost i svežinu na licu.

Screenshot/  Manekenka je spremno dočekala godinu u kojoj treba da dobije dete

Za svakodnevnu šminku upotreba više od tri proizvoda mnogi šminkeri smatraju suvišnom. 

Dok strobing tehnika predstavlja konturisanje lica, senčenje i hajlajter, non-touring se zasniva na laganom strobingu, hajlajtovanju lica na nežan i prirodan način.

Sam dokaz da je ova tehnika odlično prihvaćena u svetu je ta što su poznate ličnosti poput Bele Hadid, Kendal Džener i Dženifer Lopez postale prepoznatljive po njoj.

Instagram 

"Znate da imate šminku, ali niko ne može da je vidi... Izgleda mnogo prirodnije, nego ostale tehnike šminkanja", kaže Rene Sangan, poznata šminkerka o ovoj novoj tehnici.

Suština ovog načina šminkanja jeste u smanjenju proizvoda. Glavni motiv je "Manje je više", a sve što će vam biti potrebno za stvaranje ovog izgleda su prajmer ili hidrantna krema, BB krema ili CC krema i hajlajter.

Kožu prvo pripremite prajmerom po vašem izboru - bio da koristite prajmer za šminku ili uobičajenu dnevnu kremu koju koristite u vašoj svakodnevnoj nezi.

Zatim nanesite BB kremu ili CC u nijansi koju koristite. I na kraju, najzanimljiviji deo - nanošenje hajlajtera.

Instagram 

Jednostavno nanesite hajlajter na mesta koja su najistaknutija, a to su vrh nosa, vrh jagodica i u udubljenje iznad gornje usne (između usne i nosa). Razmažite ga sa četkicom i to je sve.

Dobili ste svež i sjajan izgled lica koji je pre svega prirodan i koji će definisati vaše lice bez jakih linija i komplikovanih tehnika.