Upotreba manje proizvoda za mnoge žene postala je neizostavan deo make up rutine. To nas uopšte ne čudi, budući da je reč o trendu koji za cilj ima da licu podari željenu svežinu i blistavost, kao i instant pomlađivanje.

Nekada savršena šminka zahteva dosta kozmetičkih proizvoda na licu, ali to svakako nije potrebno koži na svakodnevnoj bazi. Nasuprot nekada veoma popularnoj strobing tehnici pojavila se non touring tehnika koja uspešno ističe blistavost i svežinu na licu.

Za svakodnevnu šminku upotreba više od ova 3 proizvoda mnogi šminketu smatraju suvišnom.

Dok strobing tehnika predstavlja konturisanje lica, senčenje i hajlajter, non touring se zasniva na laganom strobingu, hajlajtovanju lica na nežan i prirodan način.

Kendal Džener se za svakodnevnu šminku koristi tehnikom non touring.
Instagram 

Sam dokaz da je ova tehnika odlično prihvaćena u svetu je ta što su poznate ličnosti poput Bele Hadid, Kendal Džener i Dženifer Lopez postale prepoznatljive po njoj.

"Znate da imate šminku, ali niko ne može da je vidi... Izgleda mnogo prirodnije, nego ostale tehnike šminkanja", rekla je Rene Sangan, poznata šminkerka o ovoj novoj tehnici.

Suština ovog načina šminkanja jeste u smanjenju proizvoda. Glavni motiv je "Manje je više", a sve što će vam biti potrebno za stvaranje ovog izgleda su prajmer ili hidrantna krema, BB krema ili CC krema i hajlajter.

Kožu prvo pripremite prajmerom po vašem izboru - bio da koristite prajmer za šminku ili uobičajenu dnevnu kremu koju koristite u vašoj svakodnevnoj nezi.

Dženifer Lopez koristi manje proizvoda radi postizanja sveže i blistave šminke na licu.
Instagram 

Zatim nanesite BB kremu ili CC u nijansi koju koristite. I na kraju, najzanimljiviji deo - nanošenje hajlajtera.

Non touring tehnika šminkanja za blistav ten
screenshoot/instagram 

Jednostavno nanesite hajlajter na mesta koja su najistaknutija, a to su vrh nosa, vrh jagodica i u udubljenje iznad gornje usne (između usne i nosa). Razmažite ga sa četkicom i to je sve.

Dobili ste svež i sjajan izgled lica koji je pre svega prirodan i koji će definisati vaše lice bez jakih linija i komplikovanih tehnika.

Dženifer Lopez nosi med pramenove već godinama.
Instagram