Ajlajner je mnogim ženama bio i ostao noćna mora.

Da, sve to izgleda lepo i lako kada vidimo na drugom, ali kada treba da to izvedemo same, negde uglavnom zaškripi.

Međutim, postoji i lakši način da dobijete taj "winged look" i podignute kapke, a da se ne plašite da ćete morati iznova i iznova da crtate "krilce".

U pitanju je "smudged eyeliner" i poznate dame poput Kim Kardašijan, Điđi Hadid, Dženifer Lopez, Rouzi Hantington-Vajtli i mnogih drugih ga obožavaju.

Điđi Hadid obožava smudged ajlajner.
Instagram 

Od svih načina iscrtavanja ajlajnera, istina je da je ovaj jedan od najlakših, a najbolje od svega je i to što pristaje svakom obliku oka. Takođe, nije vam potrebno mnogo proizvoda, već samo 2 - kremasta olovka u braon ili crnoj nijansi, četkica i neutralna senka za oči.

Smudged ajlajner lako može svako da iscrta.
pritnscreen/tiktok 

I ovog puta, TikTok je pritekao u pomoć sa tutorijalom, a ovako nešto zaista svako može da uradi.

@beautifoles My favorite technique I learned from @lyndsayzmakeup — #makeuptips#eyeliner#smokey#makeuphacks♬ original sound - beautifoles

Dakle, nakon što ste setovali oko senkom po izboru, kremastu olovku nanosite u drugom delu kapka, ali i sa unutrašnje strane. Potom četkicom nanesite neutralnu senku i povlačite ka gore i ka spoljnom delu kapka kako bi formirali "krilo" ajlajnera.

Na kraju nanesite maskaru i dobićete u par poteza podignute kapke, i prirodniji look, a opet upečatljiv.

Za one koji vole "dramatičnije" ajlajnere, našli smo nešto drugačije rešenje, ali koje se vodi po istom principu.

Ovde je potrebno da nanesete senku kao što bi to radili sa ajlajnerom, s tim što crtate i "špic", a nakon toga, pažljivo ajlajnerom pređete preko gornje ivice baš kao što je u snimku ispod.

@oljaprekovic#eyeliner#makeuptutorial♬ оригинальный звук - Olja Prekovic

Ipak, za ovako nešto potrebno je malo vežbe, dok ne savladate koliko treba "krilo" da "podignete". Ali garantujemo vam da će rezultati biti fantastični kada jednom savladate tehniku.