APLIKACIJE KAO EFIKASNI TESTER ZA ŠMINKU: Izdvojili smo najbolje koje ne greše pri odabiru nijanse ruža

Do idealne nijanse ruža za usne sada to možete učiniti pomoću aplikacije.

Wanted, Instagram

Napredak tehnoligje menja svet oko nas, pa tako neke stvari koje su nam do nedavno bile nezamislive sada su deo naše svakodnevnice koje svesno ni ne registrujemo. S tim u vezi, moderna tehnologija doprinela je i pronalasku savršenog ruža putem aplikacije!

Ovaj napredak, a slobodno možemo reći i prava beauty revolucija, poprilično je vidljiva u svetu šminke, a posebno kada su ruževi u pitanju. Pored odgovarajuće nijanse pudera, pronalazak idealnog ruža takođe predstavlja veliki izazov, ali sve veći broj dostupnih beauty aplikacija nešto je što bi moglo zauvek da promeni način na koji kupujemo omiljene make up proizvode.

Pravi primer toga je i najnovija Chanelova aplikacija LipScanner koja koristi jedinstveni skener boja kako bi što lakše pronašli ruž koji će se podudariti s željenom nijansom.

Sve što je potrebno jeste da fotografišete predmet na kojem se nalazi željena nijansa, a ova aplikacija prepoznaće odabranu boju i sugerisati vam Chanelov proizvod za usne koji najbolje odgovara vašem vizualu.

screenshoot/instagram 

Ukoliko ste skeptični da vašu boju najverovatnije ni ova aplikacija neće pronaći, trebalo bi da znate da to sigurno neće biti problem, budući da se u aplikaciji nalazi preko 400 ruževa! Nakon što pronađete željenu nijansu, vrlo lako je možete i virtualno isprobati i videti kako vam stoji na usnama pre same kupovine.

Ipak, ovo nije jedina aplikacija koja olakšava pronalazak idealnog ruža za usne, a spisak je svakim danom sve duži. Jedna od popularnijih online adresa na kojoj možete isprobati ruž je i Pinterest, i to kroz platformu 'Try on". Dovoljno je samo uključiti kameru, a testirati možete i poprilično veliki broj ruževa za usne i to poznatih brendova poput NYX-a, YSL Beautéa, Lancômea, Urban Decaya, Neutrogene, Estée Laudera i drugih.

Instagram 

Po sličnom principu funkcionira i aplikacija M.A.C-a, na kojoj možete isprobati više od 800 nijansi ruževa, kao i na e.l.f stranici, gdje osim ruževa, možete testirati i druge make up proizvode. Zahvaljujući ovim aplikacijama, sigurni smo da se više nikada neće pronaći pogrešna nijansa make up proizvoda u vašim rukama!