OSTALI STE BEZ MASKARE? Nema problema! Evo 4 RAZLOGA zbog kojih je to ustvari super

Ko kaže da je maskara neophodna? Ma nije uopšte...

Wanted

Verovatno omiljen, ili jedan od najdražih makeup proizvoda među ženama je upravo maskara. To uopšte ne treba nas čudi. Kroz istoriju, žene su oduvek imale potrebu da istaknu oči a sve je počelo od Kleopatre koja je prepoznatljiva po naglašenim očima.

Današnje tržište prezasićeno je maskarama. Svaki brend ima po nekoliko verzija i sve obećavaju čuda. Postoje različiti tipovi četkica, formulacija i efekata koje daju. Možete kupiti i mini verzije za donje trepavice, a dolaze u svim bojama.

Međutim, danas predlažem makeup look bez maskare i slede 4 predloga zašto je to ustvari super! Ja češće ne nosim maskaru nego što je nosim, ali pored estetskog razloga (da oči izgledaju divno bez maskare) imam i neke praktične ali i zdravstvene razloge za to.

Natasa M. 

1. Ako imate osetljive oči

Što se mene tiče ovo je možda razlog broj jedan. Imam prirodno vrlo osetljive oči, lako se iritiraju a od pre godinu, dve dana nosim i kontaktna sočiva. Sve što mi dođe blizu oka može da mi smeta. Ajlajner u vodenoj liniji skoro da nikad ne nosim upravo iz tog razloga. Takođe, maskare za produžavanje trepavica koje u sebi imaju sitna vlakna mogu da naprave problem kada uđu u oko, posebno dok imate sočiva.

2. Nema više mrljanja

O da! Bez maskare nema brige o mrljavim tragovima, razmazanoj crnoj boji i sitnim trunčicama koje padaju na lice tokom dana. Naravno, sa dobrom maskarom toga verovatno neće biti, ali ovako sprečavate svaki mogući scenario. Pa nekad će i da vam se plače. Ako ne želite da izgledate kao glavna junakinja Španske serije, u tom slučaju bolje da nemate maskaru.

3. Maskara može biti uzrok infekcije

Da li ste znali da virusu vrlo često dođu u naš organizam upravo preko očiju? A s obzirom da trepavice služe kao njihov štit, jasno je da sakupe određeni deo prljavštine i potencijalnih infekcija tokom dana. Važno je da maskaru uvek aplicirate na čiste oči i da je menjate redovno, preporuka je na svaka 3 meseca. A ako imate neku infekciju ili ste prehlađeni, maskaru zaobiđite u širokom luku, kako ne bi preneli bacile na nju.

4. Prosto izgleda super 

Da, izgleda super! Makeup bez maskare je vrlo efektan, izgleda moderno i dobijate onaj editorial vajb koji vidite često na modnim pistama.

Wanted 

Ali da bi trepavice ipak malo istakli i otvorili pogled, predlažem uvijač! Nemojteda ga se bojite :D Samo budite pažljivi, nigde ne žurite. A vremenom će to postati rutina. Bitno je da imate dobar uvijač koji možete potpuno da kontrolišete i koji ne zapinje. Zato predlažem Inglot, Shiseido ili Shu Uemura, sve sam ih isprobala i odličnu su.

Ostatak šminke nemojte da zaobiđete. BItno je da imate ujednačen ten i možete naneti neku svetlu senku kako bi oči dobile prosvetljen i svež izgled.