Kao i svake godine, tako ni ova nije izuzetak da nas toplo vreme uveliko uhvati nespremne.
Svima nam je stresno prvo izlaženje iz dugih pantalona u kratke suknje i haljine, a najčešće zbog beline nogu koju nismo imali gde ni da osunčamo.

Ipak, beauty svet je toliko uznapredovao da danas na tržištu postoje i puderi za telo, pa tako i noge!

Šminkeri pudere za telo gledaju kao o savršen par nevidljivih unihop čarapa koje kamufliraju sve nesavršenosti i instant podižu samopouzdanje. Izjednačava ton kože, izglađuje nesavršenosti i daje koži prirodan ten. To je trik koji šminkeri koriste na modelima u backstage-u sve vreme.

Puderi za telo su mnogo jednostavniji za korišćenje od krema za samotamnjivanje, najviše zbog toga što se jednostavnije nanose te ćete njima izbeći sve one scenarije uprljanog kupatila i ostataka kreme na rukama, kao i česte fleke na mestima gde se kreme teže razmazuju, kao što su prsti, kolena i laktovi.

Formule ovakvih pudera su vodootporne, a uklonjanje je jednostavno uz pomoć vlažnih maramica ili tečnim proizvodima uz pomoć tupfera. Potrebno je samo ravnomerno našpricati puder po nogama, a nakon što se osuši, spremni ste za ispunjavanje svakodnevnih obaveza, bez straha da će se boja preslikati na odeću ili da će skliznuti s kože.

U nastavku smo izdvojili nekoliko pudera za telo i noge koje se isplati imati u svakom trenutku na dohvat ruke!

Artdeco Spray On Leg Foundation

Artdeco ima dosta specifičan miris, i nije ga lako opisati. Donekle je neutralan, ne preterano prijatan, ali ne verujem ni da bi nekome previše smetao. U spreju je i u sebi sadrži kuglicu koja osvežava proizvod kada se promućka. Sprej lepo i ravnomerno rasporedjuje proizvod. Ako zaista želite produbiti ton kože nekoliko nijansi tamnije od prirodnog, pobrinite se da vam telo bude glatko i depilirano.

artdeco puder za noge je najbolji.
Artdeco 

Tarte Shape Tape Waterproof Body Makeup

Traje čitav dan, i otporan je na vodu. Ne preslikava se na odeću kada se setuje i potrebno je sačekati neko vreme nakon nanošenja da se obučete. Dosta se teško skida, pa čak i sa uljanim gelom za tuširanje to nije jednostavno, ali je ipak moguće.

tarte puder za noge se ne preslikava na odeću.
tarte 

MAC Studio blagi puder za lice i telo

Veoma lagan i prozračan puder koji je odličan za sve letnje dane ukoliko želite da svom telu date malo boje. S obzirom na to da je veoma voden i lagan, te da se ne setuje sam, potrebno ga je setovati uz pomoć pudera u kamenu ili spreja za setovanje šminke. Nije toliko dugotrajan na koži kao prethodno navedeni proizvodi, ali nije ni zanemarljiv.

mac face and body je veoma lagan i prozračan puder.
maccosmetics.com 

Coverderm Perfect Legs kremasta podloga za noge i telo

Perfect Legs takodje može da izgura čitav dan. Sa tim da je potrebno nešto malo više vremena da se setuje, a ni on ne boji odeću. Dosta se lakše skida, i sa jednim tuširanjem odlazi sav proizvod.

perfect legs je veoma dugotrajan.
amazon.com 

Vichy Dermablend Leg and Body Cover

Odlična stvar je što ovaj proizvod sadrži SPF 25 koji štiti kožu i do 16h od nanošenja lagane formule koja osim što prekriva i daje joj boju, savršeno hidrira kožu. Uspešno prekriva čak i proširene vene, strije, tetovaže, ožiljke, hiperpigmentacije, mladeže i modrice što ga čini jednim od najboljih na ovoj listi pudera za telo.

vichy puder za noge ima spf 25.
vichy