Konačno smo dočekali to lepo vreme za koje smo toliko navijali, što znači da je vreme da konačno iz garderobera iznesemo sve one haljinice i suknjice, i ponesemo omiljene bluze i majice kratkih rukava. Međutim, ukoliko spadate u one koji su pre svega toga odlučili da dobiju "malo boje" i to primenom krema za potamnjivanje, dobro je da znate da postoji sjajan način da brže dobijete tamniji ten, ali ujednačen, bez fleka.

Naime, na samom početku veoma je bitno da uradite detaljnu pripremu kože, što znači - obavezan piling kože, a potom hidratacija kremom, ali ne onim koje sadrže u sebi ulja.

Veoma je bitno izabrati pravi proizvod za samopotamnjivanje.
Shutterstock 

Ne zaboravite da kremu nanesete na suvlje delove tela kao što su kolena i laktovi. Tek tada ste spremni za nanošenje kreme za samopotamnjivanje, ali naravno, veoma je bitno da izaberete odgovarajuću nijansu, kako biste izbegli da vaša koža deluje narandžasto.

Trik sa nanošenjem kreme za samopotamnjivanje

Prema pravilima, kreme za samopotamnjivanje nanose se od nogu kružnim pokretima. Mnogi koriste rukavice od velura koje daju poprilično ujednačen ten, čak i bolje nego kada nanosite rukama, ali postoji bolji način za to, a ono što vam treba verovatno već imate u kući.

Mnogi za samopotamnjivanje koriste rukavicu od velura.
Shutterstock 

Za tamniji ten i ujednačenu nijansu potrebne su vam samo hirurške rukavice. Pogledajte video i kolika je razlika u odnosu na nanošenje rukavicom od velura.

ABORAVITE NA KLASIČNO NANOŠENJE KREME ZA SAMOPOTAMNJIVANJE: Uz ovaj trik brže ćete dobiti tamniji ten i to bez fleka TikTok/hondroutwins

Kao što ste mogli videti, ukoliko za nanošenje kreme, musa, ili pene koristite medicinske rukavice, dobićete pre svega tamniju kožu, jer ovakve rukavice ništa ne upijaju za razliku od gole kože i velura, a drugo, s obzirom da klize po vašoj koži, daleko će bolje i ujednačenije naneti proizvod. Samim tim, mogućnost nastajanja fleka svešćete na minimum, ali ćete i izbeću "žute" dlanove i prste kao kada ne koristite nikakvu zaštitu.

Pravilnim nanošenjem kreme za samopotamnjivanje možete izbeći fleke na telu.
Shutterstock 

Ispravljanje grešaka:

Ako se na koži ipak pojave tamne mrlje, najlakše ćete ih ukloniti limunom. Uzmite pola limuna i utrljajte na fleku na dva minuta. Nakon toga, kožu istapkajte vlažnim peškirom. Korišćenje blagih sapuna i redovno nanošenje hidratantnih krema učiniće da vaša boja duže traje.