Među damama je poslednjih godina sve popularniji prirodan izgled, a upotreba manje proizvoda za mnoge žene postala je neizostavan deo make up rutine. To nas uopšte ne čudi, budući da je reč o trendu koji za cilj ima da licu podari željenu svežinu i blistavost, kao i instant pomlađivanje.

Ukoliko još niste savladali tehniku konturisanja lica, predlažemo da zaboravite na konture i saznate sve o novoj tehnici šminkanja - nonturing koja uspešno ističe blistavost i svežinu na licu.

Emili Ratajkovski na svakodnevnom nivou koristi malu količinu šminke.
Screenshot/ Manekenka je spremno dočekala godinu u kojoj treba da dobije dete

Za svakodnevnu šminku upotreba više od tri proizvoda mnogi šminkeri smatraju suvišnom. 

Dok strobing tehnika predstavlja konturisanje lica, senčenje i hajlajter, non-touring se zasniva na laganom strobingu, hajlajtovanju lica na nežan i prirodan način.

Sam dokaz da je ova tehnika odlično prihvaćena u svetu je ta što su poznate ličnosti poput Bele Hadid, Kendal Džener i Dženifer Lopez postale prepoznatljive po njoj.

Kendal Džener obožada nontouring tehniku šminkanja.
Instagram 

"Znate da imate šminku, ali niko ne može da je vidi... Izgleda mnogo prirodnije, nego ostale tehnike šminkanja", kaže Rene Sangan, poznata šminkerka o ovoj novoj tehnici.

Suština ovog načina šminkanja jeste u smanjenju proizvoda. Glavni motiv je "Manje je više", a sve što će vam biti potrebno za stvaranje ovog izgleda su prajmer ili hidrantna krema, BB krema ili CC krema i hajlajter.

Kožu prvo pripremite prajmerom po vašem izboru - bio da koristite prajmer za šminku ili uobičajenu dnevnu kremu koju koristite u vašoj svakodnevnoj nezi.

Zatim nanesite BB kremu ili CC u nijansi koju koristite. I na kraju, najzanimljiviji deo - nanošenje hajlajtera.

Džej Lo obožava non touring tehniku šminkanja.
Instagram 

Jednostavno nanesite hajlajter na mesta koja su najistaknutija, a to su vrh nosa, vrh jagodica i u udubljenje iznad gornje usne (između usne i nosa). Razmažite ga sa četkicom i to je sve.

Dobili ste svež i sjajan izgled lica koji je pre svega prirodan i koji će definisati vaše lice bez jakih linija i komplikovanih tehnika.