Kada čujete za manekenku Anđelku Tomašević verovatno vam je na pamet prvo pala njena savršeno negovana bakarna kosa, koja je postala njen zaštitni znak.

Ipak, kosa nije jedini ukras na kom joj mnoge devojke zavide.

Njen stil, harizma, ali i šminka ono su čime dodatno pleni, a to je prepoznao i globalno poznat šminker Mario Dedivanović.

Naime, on je nedavno javno pohvalio Anđelkin izgled, a ona nam je otkrila kako neguje svoju kožu i šta je tajna njenog savršenog makeup-a.

Anđelka Tomašević zapala je za oko šminkeru Kim Kardašijan.
Ustupljene fotografije 

Ne možemo a da ne primetimo da si veliki ljubitelj šminke. Šta je osnova dobrog makeup-a?

Glavna osnova dobrog makeup-a je definitivno negovana koža lica, prosto nije moguće drugačije. Ja sam tip koji, kada mi je lice u lošem stanju ne koristim nikakav makeup osim, ako nemam neka snimanja naravno. Pustim lice da diše, da se vrati u svoj balans jer stavljanjem pudera samo štetimo koži, a verujte ništa ne prikrivamo.

Anđelka Tomašević o nezi kože.
Ustupljene fotografije 

Naravno, jako je bitno da su vam četkice za šminkanje uvek čiste, ja svoje četkice perem uljem s kojim umivam lice, to je neki moj mali trik. Takođe puder, korektor i sve ono sto se nanosi direktno na kožu lice mora da bude dobrog kvaliteta.

Dnevni puderi zaista nema potrebe da budu jaki i teški za lice, zato su bb kreme uvek dobar izbor. Nema tu neke velike filozofije, dakle higijena četkica, kvalitet proizvoda, priprema lica pre šminkanja i spremni ste.

Anđelka Tomašević veliku pažnju posvećuje pripremi lica pre šminkanja.
Ustupljene fotografije 

Ono što posebno voilim to je rumenilo u boji breskve za zdraviji i svež izgled. Dobra maskara je takođe jako bitna, kao i odgovarajućo sjaj za usne.

Kako neguješ lice, koji su neizostavni koraci tvoje rutine?

Obožavam da negujem lice. Uvek se našalim, pa kažem da sam dva stana mogla da kupim koliko sam para dala na kozmetiku. Ipak, na kraju je zaista istina less is more.

Sada sam našla šta prija mom licu - to je par proizvoda koje koristim ujutru kada ustanem i uveče, pre spavanja. Mleko za skidanje šminke, takođe mleko ili gel za umivanje, zatim losion, krema za lice i krema za predeo oko očiju.

Anđelka koristi serum dva puta nedeljno.
Ustupljene fotografije 

Što se tiče seruma i maske, njih koristim dva puta nedeljno, nema potrebe više. Naravno, veoma je važno, ako ne i presudno to kako se hranimo i celokupan stil života, jer se na licu sve to vidi i nema kreme koja bi to mogla da sakrije.

Anđelka tvrdi da je ishrana veoma bitna za izgled kože.
Ustupljene fotografije 

Tvoj look je oduševio i poznatog šminkera Maria Dedivanovića kada je tvoju sliku prokomentarisao rečima "zapanjujuće". Šta misliš, šta je očaralo šminkera Kim Kardašijan?

Prilikom jednog šminkanja kada sam okačila sliku na instagramu Mario je to šerovao i prokomentarisao da mu se dopada. Kada jedan svetski, priznati šminker pohvali vas i vašu šminku, znate da radite nesto dobro.

Neću biti skromna jer verujem da mu se svideo celokupan izgled, ten, kosa, šminka, sve to zajedno upakovano nije mogao a da ne primeti. Naravno hvala Slavici Ilić mojoj šminkerki koja je odradila besprekoran posao.

Anđelka uvek preferira zemljane tonove.
Ustupljene fotografije