Ne postoji nešto što bi nazvali bezbedno tamnjanje na suncu. Ali to ne znači da treba da se odreknemo bronzane kože. Što se tiče samopotamnjivanja tela, o tome smo detaljno pisali ovde, ali danas pričamo o istoj proceduri za lice.

Čak i kada se izlažete suncu sa ciljem da pocrnite lice verovatno mnogo više štitite pa ono uvek ostane nekoliko nijansi svetlije. Zato se može desiti da ni bronzer ni tamnjiji puder mogu biti samo privremeno rešenje od par sati dok se ne skinu sa lica.

Odabir proizvoda

Imajući u vidu da lice ima znatno osetljiviju i nežniju kožu od one na telu, nije pametno da koristite samopotamnjivač za telo. Oni imaju tendenciju da zapušavaju pore. Sa druge strane, proizvodi koju su formulisani za lice su i testirani za tu regiju. Na tržištu imate solidnu ponudu ovih krema u drogerijama pa odaberite onu za koju mislite da bi odgovarala vašem tipu kože.

S obzirom da lice ima tendenciju da tamni brže od tela, pazite oko količine koju nanosite prvi put. Možete je za početak i razblažiti sa vašom kremom za lice da bi testirali kako radi.

Najbolje vreme za nanošenje

Možda zvuči kontradiktorno ali prema stručnjacima nabolje vreme za nanošenje kreme za samopotamnjivanje lica jeste uveče ili pre spavanja. Na ovaj način, proizvod će se razvijati tokom noći. Samo je bitno da se krema upije pre nego legnete u postelju.

Priprema kože

Počnite sa čišćenjem kože, pa onda odradite piling, bilo da je fizički ili hemijski. Bitno je samo da taj piling ne sadrži ulje jer ono može sprečiti da se samopotamnjivač lepo upije.

Aplikacija

Pratite uputstva na pakovanju, bilo da je u pitanju krema, sprej, serum ili neka druga formula. Ako nanosite sprej gledajte da ga odmaknete od lica 10ak santimetara i prsnete centar pa levu i desnu strane. Kremu nanesite isto kao što nanosite vašu regularnu kremu i utrljajte prstima sa svešću da to radite ravnomerno. Najvažnije je da proizvod nanesete na lice, oko ivica kose i ceo vrat, naprad i pozadi.

Proces nanošenja ponavljajte u odnosu na to koliko vam brzo bledi boja. Ako se pridržavate ovih pravila, nećete imati fleke.