KAKO PRAVILNO NANETI HAJLAJTER? Uz nekoliko jednostavnih pravila do besprekornog izgleda

U nastavku teksta saznajte kako brzo i lako naneti hajlajter.

Freepik 

Hajlajter je tajno oružje svakog profesionalnog šminkera koji nikako ne bismo trebali da preskačemo u svojoj make-up rutini.

Savršen je za postizanje sjajnog tena, vizualno punijih usana, isticanje očiju i slično, ali samo ako znate pravilno da ga koristite. Evo kako savršeno naneti hajlajter za besprekoran izgled!

1. Odabir odgovarajuće formule

Hajlajter dolaza u tri različita oblika: Tečni, kremasti i kompaktni. Veoma je važno odabrati savršenu teksturu baš za vas. Naime, kremasti hajlajteri odličan su izbor ako imate suvu kožu budući da je neće dodatno isušiti. Takođe, prilično su dugotrajni pa su odlični za večernji make-up.

Kompaktne varijante, odnosno hajlajtere u kamenu najlakše ćete naneti pa su odličan izbor ako niste vešti u nanošenju šminke. Tečni hajlajter savršen je za isticanje manjih površina na licu, poput uglova očiju ili područja ispod obrve. Takođe možete da ga u maloj količni dodate svome tečnom puderu za instant sjaj lica!

hajlajter na licu
screenshoot/instagram 

2. Odabir odgovarajuće nijanse

Kao i odabir odgovarajuće teksture, za besprekoran izgled bitan je i odabir odgovarajuće nijanse hajlajtera. Ako imate vrlo svetao ten, odaberite hladne tonove poput srebrnkastih, ružičastih ili nijanse šampanjca. Izbegavajte pretamne i crvenkaste tonove budući da oni mogu izgledati vrlo neprirodno na vašem licu. Za srednje taman ili “maslinast” ten savršene su tople nijanse poput zlatnih i bronzanih koje će licu dati savršen preplanuo sjaj.

hajlajter nijanse
Shutterstock 

3. Gde naneti hajlajter

Ključ savršenog make-upa je nanošenje hajlajtera na mesta gde svetlost prirodno pada na lice. Počnite nanošenjem na vrhove obraza kao i područje ispod obrve kako biste vizualno “otvorili” svoje oči. Zatim ga pažljivo nanesite na sredinu nosa, izbegavajući sam vrh. Ako želite postići iluziju punijih usana, nanesite ga iznad gornje usne, kao i na sredinu donje, a za posebno zavodljiv pogled, nanesite ga na unutrašnje uglove svojih očiju. Razlika će vas apsolutno oduševiti!

nanosenje hajlajtera
Shutterstock 

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši