POPULARNA TEHNIKA GUA SHA KAMENOM: Masaža lica koju možete da priuštite sebi kod kuće

Novi trik za lepotu kože jeste pljosnati kamen koji je sigurno već jedan od popularnijih tretmana za njegu lica protiv starenja kože lica.

Shutterstock

Gua sha kamen deluje instant pri podizanju tonusa kože ćija se temperatura i protok krvi na licu povećava. Pored ovih dejstava, u isto vreme masaža oslobađa mišiće od napetosti i na taj način se pospešuje proizvodnja kolagena.

Ova masaža je poznata alternativna kineska metoda masiranja lica uz pomoć pljosnatog kamena. Efikasno deluje u sprečavanju nastajanja novih bora, kao i u ublažavaju već postojećih.

Lice masažom poprima konture i uklanja natečenost lica, a koža dobija mnogo bolji tonus, zdraviji i jedriji izgled.  Najvažnije je da se masaža ne preskače i da se trudite da je radite redovno, tačnije bar jednom dnevno, i onda rezultati zasigurno neće izostati.

Gua sha najčešće je napravljen od rozog kvarca koji je dovoljno lagan i gladak da nesmetano može kliziti po površini lica. Pre bilo kakvog tretmana potrebno je da očistite lice i obavezno nanesete hidratantnu kremu ili serum, kako bi kamen lakše klizio.

Kod nas alatke za masažu, poput gua sha kamena i rolera možete pronaći na instagram profilu ispod:

U linku ispod možete pogledati koji se pokreti koriste tokom masaže gua sha kamenom: