Velike vrućine često nas dovode u situaciju da se manje šminkamo (ili uopšte) pa se s toga opredeljujemo za nešto prirodniji look koji uključuje neku BB kremu i labelo u boji. Međutim, iako smo (ne) namerno smanjili količinu šminke koju koristimo, primetili smo da nam je koža lica identična kao i pre. Zato smo odlučili da uzmemo stvar u svoje ruke (bukvalno)! Profesionalni tretmani lica često iziskuju mnogo novca, a dešava se i da ne daju rezultate kakve očekujete. Zato, da biste dobili odličnu masku za lice, ne morate ići u salone i prodavnice, jer većinu stvari imate kod kuće. Pratite nas…

Maska za ispucale usne 

Okej, nije baš maska za lice, ali i usne spadaju u tu vrstu nege, zar ne? Imajte na umu da se ova maska za usne koristi samo jednom nedeljno i to samo na ispucale usne, zbog sastojaka koji se koriste u njenoj pripremi.

Sastojci:

½ kašike žutog šećera (uzmite prah šećer ako vam je kristalni previše grub)

½ kašike meda

Pretpostavljate šta treba da uradite: pomešajte ova dva sastojka i nežo utrljajte na usne, pa isperite nakon 5 minuta. Nakon toga namažite labelo koje imate kod kuće.

Maska za lice za suvu kožu  

Postoje dani kada vam je koža suva i imate osećaj da je toliko zategnuta kao da ste stavili tonu botoksa. Ova kućna maska opušta, hidrira i čini vašu kožu lica mekšom i lepšom. Evo šta vam je sve potrebno.

Sastojci:

1 kašika grčkog jogurta

1 kašika ovsene kaše

1 kašika meda

Grčki jogurt u sebi sadrži mlečne kiseline koje vašu kožu čine mekanom, a probiotik koji sadrži u sebi pomaže pri smirivanju upale. Promešajte ga sa ovsenom kašom i medom i držite tako 10-15 minuta na prethodno čistoj koži, pa zatim isperite vodom i spremni ste da zapalite Instagram novim #nomakeup fotkama!

Maska za lice za masnu kožu 

Nećemo mnogo pričati o ovoj maski, pređimo odmah na sastojke kako biste što pre isprobale ovaj tip nege kože u koji se veliki broj influenserki i blogerki kune (a i mi nakon što smo probali)

Sastojci:

1 belance

2 kašike aloe vera gela (može biti i kupovni)

Belance iz jajeta deluje kao prirodni antibakterijski preparat, a istovremeno apsorbuje višak ulja sa vaše kože. Dok će aloe vera da je hidrira i umiri. Pomešajte ova dva sastojka u blenderu, držite ih na licu 15-30 minuta, a zatim isperite vodom.

Maska za lice sa aknama i ožiljcima 

Oni koji su je probali kažu da se rezultati vide posle tri dana. Crvenilo na koži se smanjuje, a koža postaje glatka. Tajni sastojak je kurkuma koja predstavlja antioksidans i prirodno ubija mikroorganizme na vašoj koži, bez da je ošteti.

Sastojci:

1 kašičica kurkume u prahu (ja preporučujem 1/2 kašićice)

1 kašičica grčkog jogurta

1 kašičica meda

Pomešajte sastojke i držite ih 15-20 minuta na licu, dok se maska ne osuši, a zatim isperite, nakon čega sledi uobičajeno pranje lica.

Foto: Madison Headrick