Beauty trendovi ne prestaju da nas iznenađuju, pa se sve češće na sceni pojavljuju noviteti koje svi, mi ljubitelji nege, jedva čekamo da testiramo. Trenutno je sva pažnja usmerena na „slugging metodu“, koja bi trebalo da bude rešenje za besprekoran izgled kože lica, a koja je stvorila ogromnu potražnju za vazelinom. O čemu se tačno radi i da li je ova metoda zaista vredna, saznajte u nastavku teksta!

Da nam je neko rekao da će beauty ljubitelji poludeti za vazelinom, pomislili bismo da je to šala. Iako nemamo ništa protiv ovog proizvoda i znamo da se može koristiti za negu na različite načine, pomalo smo skeptični prema njegovom nanošenju na lice, pre svega zbog teške teksture koja potencijalno može da zapuši pore. Međutim, čini se da beauty svet ne deli isti stav, jer je upravo „slugging metoda“ lansirala ovaj proizvod u sam vrh rutine nege kože.

vazelin za lice
nati-melnychuk-I-6Ap7JXHq8-unsplash.jpg 

O čemu se tačno radi?

Slugging metoda u nezi kože lica podrazumeva nanošenje na kožu uljnih formula, najčešće vazelina, kako bi se održala hidratacija i zaštitila kožu od spoljašnjih štetnih uticaja. Ova metoda je posebno popularna na azijskoj sceni lepote i koristi se u nezi suve ili dehidrirane kože.

vazelin
Shutterstock 

Koraci slugging metode

  1. Počnite sa temeljnim čišćenjem lica kako biste uklonili nečistoće i pripremili kožu za negu
  2. Nanesite hidratantni proizvod na lice. Ovde se preporučuje upotreba bogate hidratantne kreme ili ulja koja sadrže sastojke kao što su ceramid, hijaluronska kiselina ili glicerin
  3. Nakon nanošenja hidratantnog proizvoda, naneti tanak sloj zaštitne kreme ili ulja na celo lice, ili vazelina. Ova krema treba da stvori zaštitni sloj na površini kože, spreči gubitak vlage i zaštiti lice od spoljašnjih faktora.
  4. Ostavite sloj zaštitne kreme ili ulja na licu tokom noći kako bi se koža dodatno hidrirala i oporavila

Ova metoda može biti korisna u nezi suve, dehidrirane, čak i osetljive kože lica, ali sa njom treba biti oprezan i ne raditi to prečesto kako ne bi podstakli neželjene upalne procese!

Bonus video

Vazelin za lice - slugging tik tok/futurewise