Vazelin je jedan od onih proizvoda koje ima skoro svaka kuća. Ima svestran karakter i upravo zbog toga ima tako širok spektar primena, a mi smo odlučili da istaknemo 5 manje poznatih načina na koje možete da ga koristite za koje verovatno niste znali. Pored nege stopala, usana i suvih delova kože, postoji još nekoliko trikova koji mogu biti pravi game changeri u vašoj beauty rutini.

1. Uklanjanje dlačica na prstima

Ako volite potpuno glatku kožu bez ijedne vidljive dlačice, verujemo da bi trebalo da depilirate apsolutno svaki deo tela, uključujući i prste. Iako su dlačice na ovom delu tela mnogo manje vidljive od, na primer, onih na nogama, mnoge žene nervira njihova pojava i problem rešavaju IPL uređajima, epilatorima ili brijačima. Brijač je kratkoročno, ali najjednostavnije i najbrže rešenje kada želimo da postignemo glatku kožu, a ako ste ikada depilirali dlačice na prstima, verujemo da ste primetili pore koje su posle depilacije jače izražene. Da biste to sprečili, nanesite vazelin pre depilacije i nakon uklanjanja svih dlačica samo isperite. Koža će izgledati ujednačeno, glatko i negovano.

2. Nega suvih delova kože kao što su laktovi i kolena

U kombinaciji sa šećerom, vazelin može biti čudesan proizvod. Potrebno je samo da napravite lagani piling koji ćete umasirati u kožu, a zatim isprati. Prvi put rezultati možda neće biti tako zapanjujući, ali uz nastavak upotrebe videćete jasnu promenu u teksturi kože. Naravno, kao i sa svakim pilingom, ne preterujte. Za mene je bilo dovoljno da ponovim proceduru jednom ili dva puta nedeljno za pozitivne rezultate.

Vazelin je najpovoljniji proizvod koji ima preko 10 namena.
nati-melnychuk-I-6Ap7JXHq8-unsplash.jpg 

3. Nega zanoktica

Niste vešti sa makazama, a smeta vam tvrda i suva koža oko noktiju? Da biste rešili problem, sve što vam je potrebno je vazelin i malo strpljenja. Nanesite obilan sloj na kožu oko noktiju, masirajte nekoliko minuta, a zatim uklonite. Sva mrtva koža treba da nestane i vaše ruke će odmah izgledati urednije.

4. Nanošenje parfema

Ovaj trik je poznatiji od prethodnih i verovatno ste čuli za njega, ali vredi ga ponoviti. Dakle, pre nanošenja parfema na ključne tačke, sa akcentom na zglob, nanesite vazelin, a zatim poprskajte parfemom. Miris parfema će biti intenzivniji i osetiće se satima kasnije.

6 manje poznatih trikova za korišćenje vazelina
Shutterstock 

5. Udobnije nošenje minđuša

Koliko puta ste neumorno gurnuli minđušu u rupu koja se čini da se začepila? Da biste sprečili bol, stavite vazelin na minđušu ili pirsing i pokušajte ponovo.

Primena vazelina je raznolika
Shutterstock 

6. Uklanjanje šminke sa usana

Ako su vaše usne sklone isušivanju, poslednja stvar koja vam je potrebna je sredstvo za čišćenje i piling za usne, posebno ako nosite jaku šminku. Vazelin ponovo dolazi u pomoć! Umasirajte u usne, trljajući površinu celih usana i oko očiju, a zatim ih očistite tupferom ili blagim sredstvom za čišćenje. Čak i najdugotrajniji crveni ruž će se potpuno skinuti!

Koji je tvoj tajni trik sa vazelinom?

Izvor: zenski recenziraj.hr