Ako si u potrazi za idealnom antiage procedurom, koja će podmladiti i zategnuti tvoju kožu, možda su kolagen niti idealna tehnika.

Dobro je poznato da se proizvodnja kolagena u koži naglo smanjuje posle 30. godine života. S druge strane, tonus kože počinje da opada nakon menopauze ili kao posledica naglog mršavljenja.

Zbog toga se žene u određenim godinama okreću sve popularnijim neinvazivnim metoda liftinga lica, a Silhouette Soft niti su najbolji dokaz za to.

U pitanju su niti koje iznutra pružaju potporu, aktiviraju proizvodnju kolagenskih vlakana i podižu tonus kože i tkiva.

Kolagen niti su neinvazivan tretman.
Shutterstock 

To su ustvari "končići" natopljeni kolagenom koji se rastvaraju, a hraniljivi sastojci prodiru u kožu i popunjavaju bore, pospešuju tonus i proizvodnju kolagena. S obzirom da vraćaju koži potrebnu elastičnost i vlagu, ublažuju znakove starenja, i doprinose da vaše lice deluje mlađe.

Koriste se za lifting središnjeg i donjeg dela lica, obrva i vrata, i mogu se kombinovati sa ostalim tehnikama podmlađivanja – filerima, botulinomskim toksinom i dr.

Ovaj tretman inače je nastao u Skandinaviji, a niti su napravljene od peptida, kolagena i drugih sastojaka koji se rastvaraju u koži.

Postupak tretmana kolagen nitima

Za ovu proceduru nije potrebna neka posebna priprema. Pre intervencije neophodno je naglasiti lekaru ukoliko bolujete od neke bolesti ili uzimate određenu terapiju.

Procedura tretmana kolagen nitima TikTok/mslyaesthetics

Silhouette Soft niti se postavljaju na određenu dubinu ispod kože tankom iglicom, zbog čega nije potrebno praviti rez. Nakon postavljanja, niti se lagano povlače na željenu visinu, posle čega lekar vrši laganu kompresiju kako bi se postigao efekat podizanja. I vi, zajedno sa lekarom, možete ispratiti efekat i reći kada ste zadovoljni.

Oporavak nakon tretmana kolagen nitima

Ne treba da vas brine ukoliko nekoliko dana nakon tretmana tretirano područje bude delovalo hiperkorigovano, jer blagi nabori i rupice na mestu izlaska niti su pojava koja prolazi za par dana. Pored toga, mogući su još i prolazni otok i modrice koje blede pet dana nakon tretmana.

Kolagen niti daju prirodan izgled lica.
Shutterstock 

Pored modrica i otoka, može se javiti i osećaj zatezanja i privremene utrnulosti. Svaka od tih komplikacija prolazi nekoliko dana.

Ono što je važno jeste da nakon intervencije izbegavate jake pokrete i fizičku aktivnost. Poželjno je spavanje na leđima, kao i da koristite blage pokrete prilikom mazanja kreme ili skidanja šminke.

Nakon ovog tretmana nema nikakvog pogoršanja stanja lica – izgled tvoje kože će ići samo nabolje.

Nakon tretmana kolagen nitima nema nikakvog pogoršanja stanja lica.
Shutterstock 

Rezultati tretmana kolagen nitima

Rezultati su vidljivi odmah, ali se konačni rezultat može očekivati nakon nekoliko nedelja, kada prođu otoci i proces kolagenizacije da svoj doprinos rezultatu.

Ono što takođe privlači žene kod ovakve vrste liftinga jeste i činjenica da daje prirodni izgled lica.

Cena tretmana kolagen nitima

Cena varira od klinike do klinike, ali se uglavnom jedan par niti kreće od 400 do 550 evra, dok je za dva para potrebno izdvojiti već od 700 do 950 evra.