Prema studiji, vitamin C je izvrstan antioksidans koji pomaže zaštiti kože od faktora iz okoline, neutralizirajući oštećenje slobodnih radikala.

Ovaj element takođe pomaže u procesima razvoja kolagena. Ujedno posvetljuje kožu i daje joj sjaj. Smanjuje pojavu bora te je jedan od hitova kozmetičke anti-age scene.

Vitamin C preporučuje se usred problema s hormonima, ožiljcima i opekotinama od sunca jer sređuje vidljive tragove na licu, piše Skindeva. Uostalom, ako tražite proizvod koji će transformisati umornu i suvu kožu, onda s proizvodom baziranom na vitaminu C ne možete pogrešiti. 

vitamin c je najbolji saveznik za lice bez bora i fleka
Freepik 

Uglavnom se nalazi u serumima koje je dobro nanositi ujutro, kako bi se koža mogla boriti sa svakodnevnim uticajem UV zračenja na kožu. Tokom prolećnih i letnjih meseci ne zaboravite da obavezno nanesete zaštitni fakrot ukoliko koristite i vatmin C, savetuju stručnjaci.

Ujednačenost kože daje mladalački izgled, a s godinama normalno je da ona postaje mrljava. No, zato je anti-age scena uvela elemente koji će je održati mladom, što je duže moguće.

Treba se podsetiti da na kožu takođe utiče niz drugih elemenata kao što su hidratacija, način ishrane i generalno lifestyle.

Vitamin c prvenstveno štiti našu kožu od delovanja slobodnih radikala uzrokovanim spoljašnjim faktorima, a takođe ga volimo jer ujednačava ten kože, smanjuje upalne procese te pomaže kod hiperpigmentacijskih flekica.
Shutterstock 

A u nastavku otkrijte kako da prepoznate da li određeni serum sadrži vitamin C:

PROVERITE DA LI VAS OMILJENI SERUM SA VITAMINOM C ZAISTA RADI: Jedna stvar otkriva da li je stvarno delotvoran TikTok/pamelapedrozaa