Zima i, usled grejne sezone, otečenost lica svakog jutra su jasni pokazatelji da je vreme za masažu koja je namenjena učvršćivanju kontura lica i podsticanju protoka krvi.

Praznični dani koji su pred nama ostaviće veliki trag na našu kožu i na izgled lica. Većina nas će tokom praznika jesti začinjeniju hranu i slatkiše, što će dovesti do oticanja kože lica, naročito u predelu oko očiju. Uz to, hladno vreme isušuje kožu, te joj je u ovom periodu potrebna dodatna nega.

Masaža lica treba da postane jedan od važnih koraka u rutini nege lica.
Freepik 

Pored toga što se savetuje da mažete hidratantnije kreme, masaža i te kako može pomoći da se oslobodite viška vode i da zategnete lice.

Brza masaža lica

Pojavio se trend masaže lica svakog jutra, kada za to imate vremena, koji pomaže da se koža u predelu očiju zategne i smanji bore.
Kao i sa svakom drugom masažom lica, i u ovom slučaju važno je da koristite vrhove prstiju. Lagano prevlačite prste ka gore, pa ka dole. Tako ćete podstaći cirkulaciju, što će dovesti do smanjenja otečenosti. A u isto vreme, zahvaljujući dodatnom kiseoniku, ćelije kože lica biće nahranjene. Za masažu koristite hranljivu kremu ili ulje kako bi prsti lakše klizili po koži.

Masaža lica pomaže u podizanju tonusa kože i pruža efekat podmlađivanja.
Shutterstock 

Masaža lica korak po korak

1. Kažiprstima prevlačite kožu od usana do jagodica, kao da pratite vilicu i iscrtavate slovo „j“.
2. Istim pokretima krenite od nozdrva, takođe praveći slovo „j“.
3. Zatim od korena nosa prevlačite kažiprste ka području ispod očiju.
4. I na kraju, prstima prevlačite kožu od područja iznad obrva do predela gde počinje kosa.
5. Ponovite i sa druge strane.