Pored toga što može da bude opuštajuća i prijatna, masaža lica – ako je odrađena kako treba – može da ima i odličan efekat na usporavanje starenja, peglanje bora i podizanje tonusa lica.

Ovaj “prirodni botoks” je sjajan način da podstaknete cirkulaciju i ishranjenost kože lica, vrata i dekoltea, a uz nekoliko ispravnih poteza možete i da podstaknete limfnu drenažu.

Abigejl Džejms, ekspert za kožu, na svom Jutjub kanalu redovno deli savete za pravilnu negu, pa je tako objasnila i kako možete da odradite masažu lica u kućnim uslovima.

masaza lica
Freepik/senivpetro 

Ova konkretna masaža je namenjena liftingu lica, pa je tako ciljano osmišljenja da podigne tonus lica i pomogne vam u borbi protiv gravitacije.

Abigejl predlaže da masažu radimo bilo kojim biljnim uljem, bilo da je iz kuhinje, ili imate neku posebnu mešavinu koju koristite za negu. Izbegavajte mineralna i sintetička ulja.

masaza lica
Shutterstock 

Nanesite nekoliko kapi ulja na dlanove i za početak jednostavno nanesite masnoću na celo lice, vrat i gornji deo dekoltea. Sada možete da krenete sa pokretima, a Abigel savetuje da prvo počnemo da limfnom drenažom na vratu i iznad ključne kosti.

Nakon toga sledi desetak jednostavnih poteza za podizanje kože, i na kraju se sve ponovo završava limfnom drenažom. Kako se radi masaža pogledajte u videu, a mi vam predlažemo da već danas ispratite njene savete i odradite masažu u trajanju od nekoliko minuta.