Pitanje je trenutka kada će jesen ponovo pokucati na naša vrata, a to znači da je pravo vreme za promene, kako garderobe, životnih navika, tako i sadržaja unutar kozmetičkog nesesera.

Kako temperature postaju nešto niže, sve više se naglašava važnost unošenja vitamina C, a koji je osim u borbi za imunitet, postao jedan od omiljenijih sastojaka unutar beauty industrije!

nega koze lica
Shutterstock 

Ne tako davno, nijedna naša prehlada nije mogla proći bez korišćenja moćnog vitamina C, dok u poslednje vreme bez ovog sastojka ne može proći niti jedna kvalitetna nega kože lica.

Koliko god da je ovaj vitamin prepoznat kao borac za naše zdravlje i imunitet, takođe je vrlo prepoznatljiv i u svetu lepote, pa tako gotovo da nema brenda koji u svojoj ponudi nema barem jedan proizvod baziran na ovom genijalnom sastojku.

Proizvodi na bazi vitamina C izvrsni su u borbi sa štetnim delovanjem slobodnih uticaja uzrokovanim prirodnim faktorima, a takođe je odličan izbor i u borbi protiv hiperpigmentacijskih mrlja, koje su česta posledica nakon leta.

nega koze lica
Wanted!, Freepik 

Proizvodi s vitaminom c ujednačavaju ton kože, smiruju upalne procese na koži i vraćaju sjaj umornom i beživotnom licu. Njegova svojstva prepoznata su i u anti-age nezi jer podstiču proizvodnju kolagena i čine kožu čvršćom i blistavijom.

Ukoliko već niste nabavi kremicu sa moćnim sastojkom - vitaminom c, sada je pravo vreme!