Koža ispod očiju je veoma tanka i osetljiva i ona prva odaje naše godine i pokazuje znake starenja, čineći lice umornim. Koža ispod očiju je takođe i najtanja u poređenju sa drugim delovima tela, tako da se krvni sudovi provide.

Leto je vreme kada je koža lica posebno suva, pa zahteva dodatnu hidrataciju i tretmane koji će je osvežiti.

Nedostatak lojnih žlezda ispod oka čini kožu osetljivom na spoljašnje uticaje tako da se brzo osuši. Srećom, možete je spasiti i sačuvati njenu lepotu, uz pomoć prirodnih maski. 

U nastavku donosimo tri recepta za domaće maske koje su dobre za negu lica, uklanjanje bora i podočnjaka...

Maska od kafe za otečene oči

Za jutarnje razbuđivanje pored ispijanja šoljice kafe isprobajte i masku od kafe za natečenost kože oko očiju. Maska je lagana i možete talog kafe koja je prethodno ispijena (jedna i po kafena kašičica soca) pomešati sa jednim belancem. Smesu dobro izmešajte i nanesite na kožu ispod očiju, kako bi proteini nahranili tanku kožu a kofein prokrvio unutrašnje slojeve kože i smanjio nadutost.

Masku držite na licu pet do deset minuta, isperite i obavezno nanesite hidratatnu kremu.

maska za lice, nega
freepik/lookstudio 

Prirodna maska za suvu kožu oko očiju od kokosovog ulja

Kokosovo ulje hrani vašu kožu, održava je vlažnom i mekanom. Potrebna vam je jedna kašika kokosovog ulja pomešana sa pet kapi vitamina E. Ponovo pominjemo vitamin E jer ga stručnjaci iznova ističu!

Maska se drži do desert minuta na koži oko očiju, ima divan miris koji će vas osvojiti. Na kraju je temeljno isperite i uživajte u rezultatima.

Umirujuća maska za kožu oko očiju od kamilice

Kada su vaše oči umorne, a podočnjaci tamni jednostavno skuvajte dve kesice čaja od kamilice. Sačekajte da se kesice ohlade i prislonite ih uz svoje kapke. Kesice će umiriti kožu učiniti je nežnom i smanjiti vidljivost tamnih podočnjaka, za svega petnaestak minuta.

nega lica
Freepik