Koliko god uživali u morskim radostima i u letnjim mesecima, našoj koži to ne prija svaki put. Visoke temperature ne otežavaju samo našu svakodnevicu, već ostavljaju itekako posledice i na sam izgled i zdravlje kože, pogotovo lica koje je direktno izloženo štetnim sunčevim zracima.

Nešto čemu težimo tokom letnje sezone jeste svakako preplanuli ten, a ponajviše zato što lice izgleda ujednačeno, negovano, a minimalne količine šminke su nam potrebne kako bismo istakli lepotu.

Međutim, kako svaka medalja ima dve strane, tako i prilikom izlaganja kože štetnim sunčevim zracima doprinosimo njenom isušivanju, a to je nešto s čime se najčešće suočavamo danima nakon sunčanja.

hidrirajuca krema za lice
Freepik/cookie_studio 

Zadržati optimalnu vrednost hidratacije izazovno je tokom cele godine, a pogotovo leti, pa bi baš iz tog razloga nega kože trebala biti nešto bogatija i učestalija u letnjim mesecima. Kožu lica važno je dobro nahraniti nakon sunčanja i kupanja, a u tome vam u mnogome mogu pomoći hranjive hidratantne kreme.

U nastavku smo izdvojili još nekoliko favorita koje se isplati imati u kolekciji, a za nešto intenzivniji efekat hlađenja kože nakon izlaganja suncu, kreme je najbolje držati u frižideru!

screenshoot/lilly.rs Hranljive kreme za lice nakon sunčanja