Mnoge devojke postavljaju pitanje kada je idealno vreme da počnu da koriste preparate koji pomažu u borni sa borama? Donosimo odgovore na pitanja i nedoumice i otkrivamo kada je vreme da krenetu u rat sa borama na licu.

Krema za oči?

Idealno vreme je u ranim dvadesetima. Bolje sprečiti nego lečiti. Krema za oči je najvažnija u koracima za negu kože lica, savetuju stručnjaci za negu kože

Kada treba da počnem da koristim proizvode protiv starenja?

Nikada nije prerano. Ovo ne znači da treba da posegnete za skupim kremama za vrat, ali svaki anti-aging proizvod za negu kože za mlade je i više nego dobrodošao. Njih možete koristiti od kraja tinejdžerskog doba jer su blage u svom pristupu. Koristeći negu, za razliku od običnog sapuna i vode je već anti-aging. Najbolji proizvod protiv starenja bez obzira na doba starosti je krema za sunčanje. Ako se osećate "masno" ili vam blokira pore, koristite pogrešnu kremu.

krema za lice
Freepik 

Šipkovo ulje je prepuno vitamina C, koji se bori protiv bora, pigmentacije (tamnih mrlja) i ožiljaka. Ne preterujete, samo dve do tri kapi su dovoljne ako ne želite izgledati masno.

Da li mi treba zaštita od sunda iako se puno ne izlažem suncu?

Zaštita od sunca bi trebala biti u svim vašim proizvodima bez obzira na vremenske uslove, godišnjem dobu ili gde god da idete. Ako dolazite na svoje radno mesto po mraku ujutro i odlazite uveče po mraku, to je verovatno onda jedini period kada vam ne treba zaštita. Ali svakako je bolje da ne čekate Ne tragove na koži već ih sprečite!