Znate ona jutra kada se probudite sa natečenim licem i izraženim podočnjacima i crvenilom. Sve to je, uglavnom, posledica loših navika i poteza koje povučemo pred spavanje, piše elle.rs.

Kako se to više ne bi dešavalo i kako biste se probudili sa savršenim tenom, ispoštujte ove korake pre odlaska u krevet:

1. Koristite blago sredstvo za čišćenje (bez ulja)

Pored redovnog, ali umerenog pranja lica, trebali biste se pobrinuti da za tako nešto koristite i odgovarajuće sredstvo za čišćenje. Zrnasti sapuni ili oni sa jakim hemikalijama takođe mogu isušiti kožu, a suva kože upravo tada kreće preterano da proizvodi svoje prirodno ulje što može dovesti do stvaranja još većeg problema. Zato koristite blago sredstvo za čišćenje, ali bez ulja sa sastojcima koji su preporučeni od strane dermatologa poput benzoil peroksida ili salicilne kiseline.

piling lica
Freepik 

2. Uradite piling

Piling je odličan za održavanje zdrave kože, ukloniće mrtve ćelije i omogućiti koži da diše.

3. Koristite serume bogate antioksidansima

Antioksidansi pomažu da se neutrališu slobodni radikali koji uništavaju kolagen. Potražite serume koji su bogati vitaminima E i C, resveratrolom...

4. Ne tuširajte se vrućom vodom

Iako je vrući tuš opuštajući, visoke temperature mogu da oštete vašu kožu i da uklone njena prirodna ulja. Takođe, nakon tuširanja se nemojte grubo brisati, već tapkajući peškirom.

nega lica
Freepik 

5. Uradite masažu lica

Ne samo da je dobar osećaj, već masaža lica usporava starenje lica. Pojačava se cirkulacija, a što više kiseonika dođe u kožu stvaraće se više kolagena.

6. Spavajte na svilenoj jastučnici

Svila neće nadražiti kožu, pa ćete se ujutru probuditi bez zgužvanog lica.