NOVI SASTOJAK KOJI POMAŽE SVAKOJ KOŽI: Ferulinska kiselina pokazala se kao efektna za OSETLJIVO lice

Ferulinska kiselina suzbija negativne efekte slobodnih radikala i stoga se može dodati u rutinu nege kože kako bi sprečila ili odložila uništavanje kolagena i elastina.

Mitovi o retinolu
Shutterstock 

Svakih nekoliko meseci, novi aktivni sastojak pojavljuje se kao superzvezda rutine nege kože svake poznate ličnosti i beauty blogerke, čime zauzima svoje mesto na listi obaveznih sastojaka za negu.

U zimu 2020. godine naslov je pripadao retinolu, zatim vitaminu C, a nasledio ga je niacinamid. Sada svi govore o ferulinskoj kiselini, koja iako je „kiselina“ izuzetno je prijateljska prema koži i uklapa se u svaku rutinu.

Šta je ferulinska kiselina?

Ferulinska kiselina je antioksidans, koji se prirodno nalazi u ćelijskim zidovima mnogih biljaka, poput pšenice i pirinča, ali se često stvara u laboratorijama iz ekonomičnih razloga.

ferulinska kiselina u bocici
Freepik 

Koja su korisna svojstva ferulinske kiseline?

Ferulinska kiselina suzbija negativne efekte slobodnih radikala i stoga se može dodati u rutinu nege kože kako bi sprečila ili odložila uništavanje kolagena i elastina, potpornih tkiva kože i stvaranje bora. Osim toga, poboljšava elastičnost kože i smanjuje upale, istovremeno sprečavajući i popravljajući smeđe mrlje jer se pokazalo da je moćno sredstvo za izbeljivanje.

Koji su neželjeni efekti ferulinske kiseline?

Generalno, ferulinska kiselina je siguran aktivni sastojak za sve tipove kože. Vrlo retko može izazvati iritaciju osetljive kože, pa se, kao i kod svih sastojaka, preporučuje testiranje na manjoj površini kože.

problematicna koza lica
Wanted!, Freepik 

Kako se ferulinska kiselina može dodati u vašu rutinu?

Najbolji način da se integriše u rutinu nege kože je uz proizvod koji sadrži druge aktivne sastojke, kao što su vitamini C i E ili resveratrol, za koje se pokazalo da stabilizuju i udvostruče njihovu moć.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši