Serum za lice predstavlja spoj aktivnih komponenti koje prodiru do dubljih slojeva kože i direktno deluju na problem.

To znači da se uz precizno izdvojene aktivne sastojke iz prirodnih biljaka možete osloboditi masne T zone lica ali i umanjiti vidljivost boja, neutralisati podočnjake i isušiti bubuljice.

Serum treba koristiti nakon čišćenja lica, najbolje u večernjim satima. Serum treba ostaviti da se upije, pre nego što se koristi noćna krema ili krema za bore, koju inače mažete pred spavanje.

Kako da sami napravite prirodni serum?

Ukoliko vas plaše visoke cene mi vas razumemo, možete izabrati prirodne sastojke i pripremiti svoj serum kod kuće. Jeftinije je , prilagodljivo vašem tipu kože i vrlo jednostavno. Jedina mana ovakvog seruma jeste rok trajanja, zato što je potpuno prirodan. Unutar njega nema konzervansa tako da ga morate držati u frižideru i napraviti malu količinu, recimo jednu bočicu koju ćete potrošiti za nedelju dana.

Domaći serumi obično kombinuju ulja za lice kao što je kokosovo ulje sa klasičnim negujućim sastojcima poput aloe vere, glicerina ili ružine vodice. Pre nego što krenete sa mešanjem sastojaka razmislite kakvo je vaše lice. Da li se vaša koža masti? Da li je suva? Jeste li skloni bubuljicama?

serum, nega lica
Shutterstock 

Najbolji serum za vaš tip kože

Najbolji serum za masnu kožu pravi se od kombinacije: ulje semenki grožđa, ulje koštice kajsija, ružine vodice.

Najbolji serum za kožu sklonu aknama pravi se od kombinacije: ulja čajevca, ružine vodice, ulja jojobe.

nega lica
Shutterstock 

Prilikom pripreme seruma za masnu kožu i kožu sklonu aknama baza može da bude ružina vodica zato što ona čisti pore, kupi nečistoće i reguliše pH vrednost umirujući infekcije i lučenje sebuma. Možete pomešati do pet kašika ružine vodice sa pet kapi semenki grođa i ulja koštice kajsije, piše mogujatosama.rs.

U drugom slučaju potrebno vam je dve do tri kapi ulja čajevca, jer je ono jako i pet kapi ulja jojobe sa sedam do osam kašika ružine vodice.

Suva koža i koža koja stari: bademovo ulje, aloe vera, ulje semenki šipka

Ovakva kombinacija hidrira kožu lica i možete je praviti u bezgraničnim količinama. Pritom, jača zaštitni sloj kože i sprečava produbljivanje bore, što znači da ćete dugo godina ostati mladoliki. 

Ukoliko nanosite izabrani serum uz laganu masažu lica prstima vi ćete svoje lice prokrviti i smanjiti vidljivost podočnjaka. Pored masaže prstima, možete koristite i specijalne masažere, ali svakako je masaža ključna prilikom aplikovanja seruma i ne treba je zanemariti.