SAVRŠENI PRAMENOVI ZA PROLEĆNO OSVEŽENJE KOSE: Idealno za one koji nisu spremni na DRASTIČNE promene

Ovaj trend bojenja kose, koji je bio aktuelan devedesetih, iznova uživa svojih pet minuta slave i dolazi u malo modifikovanom izdanju.

Wanted!, screenshoot/instagram

Tehnike farbanja koje tražimo od svojih frizera drastično su varirale tokom godina. Prvo je hit bio ombré, zatim balayage, a u poslednje vreme to su sve češće takozvani babylights.

Oni kojima su dosadile već dobro poznate boje i tehnike bojanja u svom osnovnom izdanju, već sad možete početi nositi jedan od najuzbudljivijih trendova za kosu koji je već hit u 2021. godini.

Chunky pramenovi doživljavaju povratak!

Sećate li se chunky pramenova koji su obeležili 90-te godine? Reč je o krupnim kontranstnim pramenovima koje su tinejdžerke u početku nosile samo na prednjem delu glave da bi izrazile bunt, a željeni efekat obično su postizale tako što su stavljale hidrogen na taj deo kose.

Ovaj omiljeni trend od pre tri decenije sada dolazi u nešto promenjenom i unapređenom izdanju. Krupni pramenovi sada se nose u kombinaciji s drugim tehnikama bojenja kose, zbog čega imaju bezbroj različitih varijanti među kojima će svako pronaći pravu za sebe.

Odličan su izbor za sve koji žele da u letnju sezonu zakorače s novom frizurom, a nisu spremni na drastične promene. Chunky pramenovi sada su uglavnom za svega nekoliko nijansi svetliji od ostatka kose, a u paru s ombre, balayage ili babylights tehnikom izgledaju prirodno, ali efektno.

Instagram 

Na šta treba da obratite pažnju?

Za sve one koji ne žele drastičnu promenu, preporuka je da se odluče za tanje i manje izražene pramenove pri korenu, čija se debljina – kako se ide ka krajevima – postepeno povećava. Takođe, pre nego što sednete u frizersku stolicu, veoma je važno da imate na umu i tačnu poziciju svog razdeljka. Ona praktično treba da bude osnovni orjentir za izvlačenje chunky pramenova. I, ukoliko je ne precizirate u startu, rezultat bi mogao biti nesimetričan. A to sigurno ne želite!