POZNATA BEAUTY BLOGERKA OTKRIVA DOMAĆI LOSION OD KOG KOSA RASTE KAO IZ VODE: Potrebna su vam 2 sastojka koja već imate

Donosimo vam recept za domaći losion za rast kose po preporuci poznate beauty blogerke.

Shutterstock

Dobro je poznato da Indijke važe za žene sa najlepšom kosom. Neguju je isključivo prirodnim uljima i losionima, za koje recepte prenose s kolena na koleno.

Možda baš tako je popularna beauty blogerka Fara Dukai došla do verovatno najlakšeg i najjeftinijeg recepta za bujniju i dužu kosu.

Sastojke sigurno već imate. Naime, njen losion se pravi od jedne šolje maslinovog ulja i jedne kašike mlevenog (crnog) bibera. Ova mešavina podstiče cirkulaciju na temenu i pomaže da koren dlake bude dobro nahranjen, što čini da kosa manje opada i dosta brže raste.

Instagram 

Biber i ulje treba dobro promešati, a idealno bi bilo to učiniti ručnim mikserom ili u blenderu. Mešavina treba da izgleda, kao voda iz močvare, bar tako kaže Fara. Ipak, ne dajte da vas to odbije, uostalom, losion još nije gotov.

Dobijenu smesu sipajte u teglu, zatvorite i ostavite da odstoji najmanje dve nedelje. Posle toga je dobro procedite i losion je gotov.

Nanosite ga na kožu glave uveče, pred spavanje i masirajte teme kako biste dodatno podstakli cirkulaciju. Preporučuje se da tretman ponavljate tri puta nedeljno za maksimalne rezultate.