S dolaskom proleća imamo poriv za promenama, a jedna od njih je i promena frizure. Ovog proleća šiške će biti jedan od najpopularnijih trendova među frizurama, i to ne baš specifične, već svih oblika i stilova. Kosa će na razne načine prekrivati čelo, a nosiće se i mini šiške, zavese i mnoge druge.

I dok su bob i pixie sa šiškama i dalje veliki trendovi, ovog proleća duga kosa je jednako zanimljiva. Najvažniji elementi prolećnih frizura biće upravo dimenzija koju daju šiške i akcenat na isticanju omiljenih delova lica. Da li ste spremni da ošišate svoje šiške? Mi jesmo, pa donosimo inspiraciju...

Pixie šiške

Piksi frizura je i dalje popularna i nosi se, ali sada sa zanimljivim malim šiškama, iskrzanim, neravnomerno isečenim. Hrabro i hladno, a ovu frizuru smo videli na Met Gala na glumici Keri Vašington.

Pixie šiške
DNPhotography/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Jane Birkin šiške

Nazvane po modnoj i muzičkoj ikoni 70-ih, Džejn Birkin, ove zabavne šiške savršeno idu uz skoro svaku dužinu. Kraće su u srednjem delu čela, dok im se dužina postepeno povećava kako idu ka krajevima i skoro da „padaju” u oči. Ovo je frizura koja je bezvremenska, a šiške u Birkin stilu pristaju svim oblicima lica.

Birkin šiške Tiktok/thehairbros

Padajuće 'luster' šiške

Da, ime je veoma čudno, ali nije nelogično. Ako želite da dodate dimenziju svom licu, ali i dalje ne želite potpuno kratke šiške, ovo je frizura za vas. Naime, ova frizura je laka za održavanje, daje dimenziju kosi, a potrebno je samo lagano feniranje nakon pranja. Zašto se zovu luster šiške? Pošto različite dužine slojeva podsećaju na luster koji se razgranava.

riđa kosa
Instagram @igksalons 

Klasične šiške sa modernom teksturom

Ono što znamo kao klasične šiške dobilo je novi izgled 2024. To je derivat koji umesto oštrih i strogo definisanih ivica ima više teksture i slojeva. Ove šiške pokrivaju celo čelo, ali su mekše i prilagođenije obliku lica. Kosa može biti malo duža na vrhovima, a sredina se redovno suši fenom za opušteniji izgled.

Duge šiške u slojevima

I dok kratke šiške nose nešto posebno sa sobom, ako niste spremni na toliko šišanja i želite da zadržite dužinu, ovo je frizura za vas. To su šiške koje uokviruju lice i daju mu dimenziju, ali su istovremeno dovoljno dugačke da vam ne smetaju i ne zahtevaju dodatno održavanje. Ovo je prava frizura za prolećnu promenu bez previše rizika.

376746277_659098476318254_5980974698724566944_n.jpg
instagram/negin_mirsalehi 

Mikro bob i šiške

Ovog proleća bob dolazi u novoj, zanimljivoj verziji, sa mikro šiškama. Da, ovo je frizura za najhrabrije devojke. Mikro bob je kraći od klasičnog boba, seže do brade, a šiške su isto tako mikro. Reč je o malim šiškama, odnosno samo manji deo kose je ošišan do očiju, dok se veći deo skraćuje tek toliko da bolje pristaje dužini. Ova frizura odgovara svim tipovima kose, od ravne do talasaste, i odlična je za žene koje vole teksturu i igru sa alatima za oblikovanje.

Bonus video

Firzura koja u trenu skida barem 5 godina  tiktok/erenavsaar

Izvor: miss7hr/ Wanted A.N.