Mnoge od nas (da, govorimo i u lično ime), vole da eksperimentišu sa frizurama, a šiške su uglavnom prve na "udaru". Rezultat je takav da kasnije mesecima čekamo da izrastu dok ponavljamo sebi da tu grešku više nećemo ponoviti, no šta ako to ne mora da bude tako?

Moramo priznati da odgovor na pitanje da li treba da ih skratite ili ne, nije lak, koliko god pitanje zvučalo banalno.

Zapravo, određeni stilovi koji su postali popularni poslednjih meseci i koji važe za najtraženije u salonima ne samo što se lako stilizuju, čak i ako niste preterano vešte sa četkom i fenom, već su se pokazali toliko dobro da se retko koja devojka pokajala što se odlučila na takvu promenu.

feniranje šiški
Shutterstock 

Ipak, sigurno ima još uvek onih koji su i dalje na Vi sa četkom i fenom, te smo zbog njih odlučili da istražimo kako se pravilno feniraju šiške tako da traju do sledećeg pranja (u zavisnosti od vašeg tipa kose zavisi i da li to uključuje male svakodnevne prepravke).

U videu u nastavku otkrijte kako da pravilno fenirate šiške, kao i koje greške da izbegnete.

1. Feniranje na dole zamenite pokretima na gore

Sada smo konačno naučili da ono što smo ceo život radili zapravo nije najbolja solucija. Umesto feniranja šiški na dole, potrebno je obaviti ih oko četke u smeru ka gore. Ovo je prvenstveno zbog povećanja volumena u korenu, ali i zaglađenih krajeva.

Kako isfenirati šiške Instagram/ russianbraids

2. Feniranje ka unutra zamenite pokretima ka spolja

Da biste uspešno stilizovali zavesa šiške potrebno je da pokretima ka spolja kontrolišete okruglu četku i tako stvarate lepo zagalađene pramenove.

Svetlana Bjelan
Instagram 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Izvor: Wanted V.P.