Izbor idealne frizure nije mala stvar, naročito ako nemate previše volje, živaca ili umeća za stilizovanje. Ovo se posebno odnosi na pojedine stilove koji zahtevaju redovno feniranje da bi izgledali lepo, kao što su pojedine bob frizure. 

No, daleko od toga da su svi popularni stilovi teški za održavanje. Mi smo izdvojili 6 najpopularnijih za 2024. koji izgledaju sjajno, a jedna će vas se posebno dopasti jer em vizuelno podmlađuje, em daje volumen retkoj i tankoj kosi.

1. Duga sa blagim stepenovanjem i "Sreda" šiškama

Ljubiteljke duge kose obožavaće blago stepenovanu frizuru sa "chopped" šiškama poput frizure koju nosi Wednesday Adams u istoimenoj seriji. Šiške će dati svežiji izgled vašem licu, a kosa će dobiće na volumenu sa blagim stepenovanjem bez da gubite na dužini.

2. Francuski bob

Ovo je možda i najbolji bob za one koji nemaju živce da ga feniraju svako jutro. Neodoljiva verzija kultne frizure lako se stilizuje - dovoljno je da ga izgužvate sa malo pene i voila - spremne ste za polazak.

3. Stepenaste šiške

Stepenaste šiške su sjajan "dodatak" svakoj frizuri jer će vašem licu dati mladolikiji izgled. Naročito dobro idu sa blunt stilovima srednje dužine, zbog čega će vam dati "kredita" da kosu ne morate da stilizujete, a izgledaće dobro i sa puštenom i sa vezanom kosom.

4. Pixie ili Bixie

Ovde je reč o istom stilu ali u dve različite dužine, a samo je na vama da odaberete onaj koji vam se više dopada. Što se tiče stilizovanja - nagužvajte sa malo pene ili dodajte pri korenu prašak ili sprej za volumen i spremne ste za 5 minuta.

Pročitajte još: MUŠKARCI PADAJU NA FRIZURU KOJA JE HIT U 2024: Kitty cut daje volumen u korenu, a prejednostavna je za stilizovanje

5. "Rejčelka"

Naravno, lista nije kompletna bez "rejčelke" koja je dobila ime po Rejčel Grin u "Prijateljima", koja je ovaj stil i proslavila. Ne samo da ova stepenasta frizura izgleda dobro nevezano za dužinu kose, već je i apsolutni pobednik kada je reč o stilovima kojima nije potrebno feniranje. 

Uz to, ova frizura dobro stoji gotovo svima, i daje volumen tankoj i retkoj kosi.

6. Leptir lob

Duži lob sa stepenastim šiškama idealan je za one koji vole bob frizure ali ipak žele da sačuvaju dužinu. 

Sličan je "rejčelki" i izgleda dobro i kada je isfeniran, uvijen ili kada je kosa samo osušena. Upravo su šiške te koje daju oblik frizuri, a takođe, baš kao i drugi stilovi sa liste, dovoljno je da kosu "nagužvate" rukama i dobićete savršenu "messy" frizuru koja izgleda sjajno.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Mašna u kosi Tiktok/amberrosepeakehair

Izvor: Wanted J. S.