Nega kose je važan deo svačije beauty rutine. Ulažemo u šampone, balzame, maske, ulja i razne tretmane kako bi naša kosa bila zdrava, a kosa lepa i sjajna. Međutim, postoji još jedan važan korak u rutini nege kose koji mnogi zanemaruju, a to je piling glave. Pilinzi čine čuda za bilo koju vrstu kose, ali mnogi ljudi još uvek nemaju naviku da ih koriste. Ako je vaš cilj da postignete zdravu, negovanu i dugu kosu, onda bi piling kože glave trebao biti na vašem radaru. Zdrava kosa počinje zdravim skalpom.

Na isti način na koji nikada ne bismo sanjali da preskočimo piling u našoj rutini nege kože, našem skalpu je takođe potreban temeljni piling s vremena na vreme. Kada razmislimo o tome, svi ti proizvodi za stilizovanje i negu kose moraju negde da završe, a dok je zalizana punđa u stilu Hejli Biber ili doza suvog šampona spas u onim danima kada nam se jednostavno ne sviđa kada peremo kosu, ti proizvodi se nakupljaju na našem skalpu i mogu blokirati folikulu dlake. Onda treba posegnuti za pilinzima koje će spasiti stvar.

piling kose
Pexels/ Karolina Grabowska 

U nastavku otkrivamo sve prednosti pilinga kose i zašto bi svako trebalo da ga isproba i stvori naviku da ga koristi.

Čarolija pilinga kože glave

Redovna upotreba pilinga za kožu glave može doneti brojne prednosti. Oni promovišu bolju cirkulaciju krvi u skalpu, što promoviše zdravlje folikula dlake i stimuliše rast kose. Takođe uklanjaju višak sebuma koji može otežati kosu i učiniti da izgleda masnije nego što jeste. Sve ovo će rezultirati kosom koja je sjajnija i puna volumena. Takođe, piling za kožu glave može pomoći u smanjenju peruti i ljuštenja.

Kako da uključite piling vlasišta u svoju rutinu nege kose?

Sada kada znate kakva čuda piling kože glave može učiniti za vašu kosu, vreme je da ih uvedete u svoju rutinu nege kose.

piling kose
Shutterstock 

Evo kako to možete da uradite:

1. Izaberite pravi piling za kožu glave: Potražite piling koji odgovara vašem tipu kose i njenim mogućim nedostacima. Pilingi su dostupni za masnu kožu glave, suvu kožu glave, pa čak i za one sa specifičnim stanjem vlasišta kao što su perut ili psorijaza. Izaberite onaj koji odgovara vašim potrebama.

2. Koristite ga jednom nedeljno: Uključite piling vlasišta u svoju rutinu jednom nedeljno. Sve što je potrebno je da nanesete piling na mokru kosu, nežno ga umasirajte u kožu glave kružnim pokretima i ostavite da deluje nekoliko minuta kako bi svi njegovi sastojci obavili svoj posao. Nakon toga, samo temeljno isperite.

3. Nakon njega nastavite negu hidratantnim šamponom i balzamom: Nakon upotrebe pilinga za vlasište važno je nahraniti kosu hidratantnim šamponom i balzamom kako bi joj vratili vlagu i dodatno nahranili.

Ne zanemarujte zdravlje vlasišta jer je ono osnova lepe i zdrave kose. Piling kože glave je tajni sastojak koji može podići vašu rutinu nege kose na potpuno novi, viši nivo. Korišćenjem pilinga za vlasište stvarate čisto i uravnoteženo okruženje za rast zdrave kose, zbog čega oni mogu učiniti čuda za bilo koji tip kose.

Bonus video

Kako da operete kosu da bi duže bila čista TikTok/ audreyvictoria_

Izvor: Miss7hr/ Wanted A.N.