Već smo vam pisali o stilovima za gustu kosu koji će biti glavni trend u 2024. No, sada je red i da se osvrnemo i na dame koje imaju retku ili tanku kosu, s obzirom da u ovom slučaju važe drugačija pravila kada je reč o frizurama. 

Pre svega, akcenat treba da bude na stilovima koji će vašoj kosi dati volumena i učiniti da izgleda gušće, ali to ne znači da ste ograničeni odabirom, naprotiv.

U 2024. i dalje će u fokusu biti frizure različitih dužina koje ističu ono najlepše na licu, a u nastavku izdvajamo one koje će biti, prema rečima stilista širom sveta, najpopularniji stilovi. 

Duže stepenovanje sa tankim šiškama

Kada imate tanku kosu, ne treba da preterujete sa stepenovanjem jer možete dobiti suprotni efekat. Umesto toga, savetuje se da lejeri ostanu duži, a "iskrzane" šiške stilu će dati razigranost.

Stepenasti "bixie"

Oni koji vole kratku kosu uživaće u "bixie" frizuri koja je kombinacija pixie cut-a i boba. Ovako nešto posebno dobro stoji devojkama sa talasastom ili kovrdžavom kosom.

Pročitajte još: NEVENA BOŽOVIĆ JE PROMENILA FRIZURU I SADA IZGLEDA BAR 5 GODINA MLAĐE: Stil koji radi bolje od botoksa kopiramo ODMAH

Italijanski bob

Bezvremeni stil na vrhu je najpopularnijih u 2024. a ova zavodljiva frizura perfektan je odabir za žene sa retkom ili tankom kosom, naročito ako nosite razdeljak sa strane, što je u neku ruku i preporuka.

Na taj način će kosa imati više volumena, a ovakav stil lako se stilizuje - dovoljno je da kosu nagužvate sa malo pene.

Talasasti lob

Za one koji vole nešto duže bob varijante, i nemaju problem da stilizuju kosu, talasasti lob je pravi izbor. Osim što je reč o stilu do ramena, sitno lejerovanje daće privid volumena baš kao i lokne ili talasi.

"Rejčelka"

Lista nije potpuna ni bez "rejčelke", odnosno stepenovane frizure iz devedesetih koju je proslavila Dženifer Aniston kao Rejčel u "Prijateljima". Ovaj stil nema kome ne stoji, lako se održava i još lakše stilizuje, a najbolje izgleda na kosi srednje dužine.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Najtraženija frizura u 2024. Instagram/ashleighmariecolor

Izvor: Wanted J. S.