Vremena kada se mislilo da su žene u pedesetim "na zalasku života" odavno su iza nas. I rekli bismo - hvala bogu, jer smo saglasni da godine nisu ograničenje da postignete ono što želite, nevezano da li je to promena frizure, ulazak u brak, menjanje modnog izraza... ili nešto deseto.

Pedesete više nisu godine u kojima se od žena očekuje da izgledaju kao "bakice" i da "furaju" određene passe komade i frizure koje čine da izgledaju još starije, što dokazuju i mnoge slavne dame poput Džej Lo, Hajdi Klum i mnogih drugih, koje su u svojim zrelim godinama i izgledaju bolje nego ikad.

Frizura Hajdi Klum jedna je od najboljih za žene 50+
printscreen/instagram/heidiklum Hajdi Klum, žena anđeoskog lica, sa razlogom je jedna od najlepših na svetu.

Sve je više i influenserki u pedesetim godinama koje ne prestaju da nas oduševljavaju mladalačkim duhom i stilom na kojem bi im pozavidele i mnogo mlađe. 

Međutim, ovog puta, naš fokus biće na frizurama jer znate i same - možete da budete i nenašminkane, i u najobičnijoj trenerci... ako vam je kosa tip-top, i vi ćete se tako osećati i izgledaćete za klasu bolje. 

Ranije su beauty kritičari smatrali da žene u određenim godinama ne treba da imaju dugu kosu, već da nose pixie stilove, eventualno bob ili "tetka" frizuru. O sedoj kosi i da ne govorimo. 

No, vremena su se promenila, a mi želimo da svim lepoticama u pedesetim damo krila da žive svoju drugu mladost, izgledaju i osećaju se sjajno i to sa predlozima frizura koje rade bolje od botoksa jer će vas instant podmladiti.

Moderan, razbarušen pixie

Pixie sa dugim šiškama

Blago stepenast bob do ramena

Talasasti blunt bob

Shaggy bob

Bob sa "zavesa" šiškama

Bubble stepenasti bob sa razdeljkom sa strane

Pročitajte još: MALA PROMENA ČINI OGROMNU RAZLIKU: Šta treba uraditi sa vašom trenutnom bojom kose da bi izgledali bar 5 godina mlađe

"Rejčelka", odnosno stepenovana kosa do ključne kosti

Kosa u obliko slova "U" sa "zavesica" šiškama

Duga kosa sa stepenovanjem oko lica

Duga kosa sa prošaranim stepenovanjem

Ravno sečena kosa sa micro "zavesa" šiškama

A još neke sjajne predloge frizura za žene 50+ koje smo pronašli na Pinterestu pogledajte u nastavku:

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

NOVA FRIZURA PODMLADILA ŽENU ZA 10 GODINA Instagram/holly_styleshair

Izvor: Wanted J. S.