Proteklih godina obožavali smo butterfly cut šiške, a popularan je bio i takozvani čupavi kroj, ali 2024. godine čini se da će najveći trend u svetu šišanje na kitty cut. O čemu se tačno radi? Reč je o frizuri koja se 'gradi' kroz suptilne, nežne slojeve koji ne zahtevaju ogroman volumen, što je bilo veoma popularno proteklih sezona. Raznovrsna i laka za stilizovanje na bilo kojoj kosi, kitty cut frizura je odlična kombinacija talasa, stepena i prelepe kose sa minimalizmom koji svima pristaje.

Kako je nezaobilazna 'IT' frizura svake godine bob, kitty cut se zapravo igra na temu boba - tako da njena dužina pada između ramena i ključne kosti - pa je duža od klasičnog boba, a ipak ne doseže grudi i stoga je nešto kraća od legendarne Rejčel frizure iz 1990-ih.

Kao što naziv ove frizure kaže, pomalo je „mačkasta“, odnosno zavodljiva i ženstvena, te nema sumnje da muškarci padaju na nju. Slojevi kose koji lepo uokviruju lice izgledaju elegantno, a celom izgledu posebnu izražajnost daju pažljivo oblikovani pramenovi oko lica, u dužini do brade ili jagodica.

Ključ za postizanje ovog izgleda je šišanje na duže stepenove, pri čemu je najduži samo centimetar kraći od osnovne dužine kose. Na tu 'bazu' dodaju se nešto kraći stepeni u nekoliko redova, ali nikako prekratki - jer želimo da kitty cut daje dodatni volumen i izgled nonšalantnosti. Šta kažete, da li vam se sviđa ova nova frizura koja je ovih dana veliki trend u svetu lepote?

 Bonus video

Najtraženija frizura u 2024. Instagram/ashleighmariecolor

Izvor: Jolie.hr/ Wanted A.N.