Sezona iza nas, a kako se čini, i ona koja je pred nama, definitivno je u znaku suptilnih promena kada je reč o boji kose. Na "ceni" su bile osunčane, tople varijante, kao i konturisanje kose u svim oblicima, a upravo je to osnova novog trenda koji je zavladao salonima, a kojem će se posebno obradovati brinete. 

Reč je o "California brunette" nijansi kose koja je gotovo instant zaređala samo pozitivne recenzije upravo zato što može da se prilagodi kako onim devojkama sa prirodnom smeđom bojom kose, tako i onima koje se farbaju u tamnije nijanse. 

Trend je nedavno postao globalno viralan na TikToku, sa preko 54.8 milijardi pregleda. Nazvan je California brunette zato što je Kalifornija poznata po sunčanom vremenu tokom većeg dela godine, a tople nijanse su glavni motiv ove frizure.

Šta je "California brunette"?

Reč je o frizuri koju odlukuje tamnija, pepeljasta nijansa između smeđe i plave sa tamnijim korenom i osunčanim pramenovima. Zbog njihove pozicije, odnosno konturisanja, kosa dobija vizuelno više volumena i ističe lice, te skida godine sa istog, a ovakvo nijansiranje najsličnije je tome kada kosa posvetli na plaži, od Sunca.

Iako određene varijacije poprilično posvetljuju kosu, ne dolazi do oštećenja vlasi koje je karaktreristično za plave nijanse. 

Jedinstvena nijansa spaja neodoljivu toplinu smeđe sa svetlim prelivima, donoseći notu opuštene elegancije i sunčanog sjaja. Trend osvaja srca i glave širom sveta, pružajući široke mogućnosti za unošenje svetlosti u kosu, pritom čuvajući sofisticiran izgled koji pristaje svakoj prilici.

Zamislite je kao savršenu nijansu između svetle i tamne kose koju možete isprobati kad ne želite potpuno preći ni na svetlu ni na tamnu boju.

Kako postići California brunette?

Najpraktičnija polazna tačka je spomenuti da tražite delimično osenčavanje uz balayage tehniku, sa korenom i tonerom. Preporučujemo bež-plavu nijansu za toner jer je univerzalna i laskava i može se prilagoditi pepeljastoj ili zlatnoj, u zavisnosti od sezone i tona vaše kože.

Pošto je ova boja jednostavna za održavanje, trebalo bi da produžite vreme između odlazaka kod frizera, ali uz povremeno vraćanje za još bolje rezultate, a u nastavku pogledajte još neke varijacije na temu California brunette:

Bonus video:

Luj Viton boja kose Instagram/tomsmithhd