Kako se bližimo kraju leta, tako su sve više u trendu, barem kada je reč o boji kose, zagasitiji tonovi koji čine vlas sjajnom, a ten svežijim. 

Ipak, čini se kao da se svakog avgusta, tik pred početak jesenje sezone javi prava pomama za jednom posebnom nijansom: strawberry crvenom

Ova boja koja je nešto između pink i narandžaste podjednako je omiljena i među plavušama i međ' brinetama, a dovoljno je da prelistate Instagram oa da vam bude jasno zašto se "strawberry" tonovi iznova i iznova vraćaju na tron najpopularnijih. 

Iako je ova rozikasto-riđa nijansa dugo bila rezervisana samo za plavuše, veoma brzo se adaptirana i za brinete, te je krase topli riđi tonovi koji se presijavaju baš kao i kada je reč kod strawberry blonde. 

Nova, ove sezone vrlo poželjna nijansa sastoji se od mnogo različitih nijansi smeđih i ružičasto-crvenih pramenova, što će kosi dati vizuelno više volumena, te će delovati gušće.

Inače, "strawberry brunette", odnosno smeđa boja s jagoda crvenim odsjajem savršen je odabir i za prirodne brinete koje kosi ove sezone žele da daju poseban sjaj.

Prilikom farbanja kose prirodnom tonu dodaje se malo crvene ili bakrene boje što na kraju stvara odsjaj i presijavanje u boji jagode. Boju je moguće lako prilagoditi različitim stilovima bojanja, od balayagea do glossinga, a takođe se, prema želji može prilagoditi jačinu kontrasta u odnosu na smeđi ton.

Zato nemojte da vas zbuni ako prilikom pretrage pronađete fotografije na kojima su devojke sa gotovo riđom kosom, ili pak plavuše sa tek naznakom ružičaste. 

Zato je uvek preporuka da se farbate u salonima ukoliko želite da odete u strawberry vode, jer sama nijansa zavisi i od teksture kose, te se prema tome odlučuje hoće li se farbati nežnom bojom ili snažnim, bogatim pigmentima.

Ako vas je ova zavodljiva nijansa zaintrigirala i podstakla na razmišljanje o prolećnom osveženju izgleda, primeri u nastavku će vam poslužiti kao sjajna inspiracija.

Bonus video:

Luj Viton boja kose Instagram/tomsmithhd