Nije tajna da su se devedesete vratile na velika vrata, i to ne samo kada je u pitanju moda, već i kada je reč o frizurama. Kim Kardašijan i mnoge druge velike zvezde dale su novi sjaj legendarnoj Pammy updo punđi, a pored ove frizure, sve se više kopiraju i načini feniranja koji su bili popularni u to vreme. 

Kosa puna volumena sa blago uvijenim krajevima kakvu je svojevremeno nosila Deniz Ričards, ali i gotovo svi supermodeli koji su krasili naslovnice ponovo je popularna, a najbolje od svega je što za ovakav stil ne morate da idete kod frizera.

Zapravo, uz pomoć pegle i viklera ovakav stil možete postići i same. 

Rezultat je meka frizura puna volumena sa blago uvijenim krajevima, a sama kosa izgleda bujnije, odnosno gušće, te je ovaj stil idealan i ako imate retku kosu.

Mi smo pronašli dva tutorijala uz pomoć kojih ćete za 15-ak minuta biti spremni za polazak sa najlepšom frizurom iz devedesetih. 

Potrebno:

  • Četka
  • Fen
  • Vikleri - manji i veći
  • Pegla za kosu
  • Lak za kosu 
  • Sprej za volumen (opciono)

Kako lažno isfenirati kosu?

13:32
Korak 1

Kosu operite i prosušite

Kosu je najbolje najpre oprati i prosušiti fenom dobro, iako se "lažno feniranje" može izvesti i sa kosom koja nije previše prljava. Dobro bi bilo da pre nego što se bacite na uvijanje naprskate malo spreja za volumen kako bi vlasi bile odignute od površine glave.

13:54
Korak 2

Uvijajte pramenove peglom

Kosu razdvojite na manje pramenove, u zavisnosti od dužine i gustine, i uvijajte peglom počev od donjih delova kose. Jako je bitno da kosu uvijate na unutra. 

13:55
Korak 3

Koristite različite viklere

Staro pravilo glasi: što je vikler manjeg prečnika kosa će biti uvijenija. Shodno tome, savet je da za ovaj stil iz 90-ih koristite manje viklere za donje delove kose, dok šiške i pramenove uz lice uvijte sa viklerima većeg prečnika. Dakle, kako pramen uvijete peglom, tako ga odmah uvijte viklerom i pričvrstite.

13:56
Korak 4

Naprskajte lakom

Uvijenu kosu naprskajte lakom, i ostavite tako dok ne krenete od kuće, ili, ako ste u žurbi, prosušite fenom na višoj temperaturi, pa potom sa hladnim duvanjem. Na taj način će vam oblik frizure duže ostati netaknut. 

13:57
Korak 5

Skinite viklere

Kada skinete viklere, razbarušite kosu i prođite četkom koja nije previše gusta ili češljem sa širim zupcima kako biste rasčešljali frizuru bez da se lokne previše isprave.

13:58
Korak 6

Namestite kosu kako volite

Namestite razdeljak i uopšteno, kosu kako volite, i ukoliko je potrebno, dodajte još malo spreja za volumen na temenu kako se taj deo ne bi slepio i spremne ste za polazak.