Kada se spomene pegla za kosu, većini su odmah asocijacije ili potpuno ravna kosa, ili krupne lokne. Volumen i isfeniran look definitivno nisu nešto što se povezuje sa ovom alatkom, iako je zapravo pegla za kosu najlakši način da ovakav tip frizura koji uglavnom možete da dobijete samo u salonu, postignete i u kućnim uslovima.  

Isfenirana frizura može se dobiti i u kućnim uslovima.
Instagram 

Zapravo, poslednjih nedelja, društvenim mrežama kruži jednostavan trik koji minimalno oštećuje vlasi kose, a koji kao rezultat daje look kao da upravo idete sa feniranja. 

Pogledajte i sami:

U PAR POTEZA DO FRIZURE KAO IZ SALONA I TO UZ POMOĆ PEGLE YouTube/Mansi Palav/em

Dakle, caka je da kosa bude oprana i osušena, a nakon toga, bitno je da naprskate sprej za zaštitu od toplote. 

Nakon toga, kosu podelite u pramenove i uvijajte svaki na suprotne strane - jedan ka unutra, drugi ka spolja. Ukoliko želite da rezultat bude trajniji, možete, nakon "peglanja" pramenove pričvrstiti velikim viklerima. 

Trik sa mreža pokazuje kako da se  isfenirate uz pomoć pegle.
Instagram 

Kada završite sa uvijanjem, kosu rastresite rukama i naprskajte lak i voila, spremni ste za polazak. Brzo, lako, a tako lepo! 

Trik sa peglom idealan je kada žurite, a treba vam frizura.
Instagram 

Najbolje od svega je i to što podjednako dobro izgleda na svim dužinama kose, a za frizuru vam neće biti potrebno više od desetak minuta, što je čini idealnom za brzinsko spremanje izjutra pred posao, ili kada je potrebno da se negde pojavite u poslednjem trenutku, a kosa vam nije stilizovana.

Trik sa peglom radi i na kratkoj kosi.
Instagram