Iako se trendovi u frizurama neprestano menjaju, ipak postoje i neke frizure koje nadilaze trendove i uvek ostaju popularne. Jedna od takvih je bob frizura u svim svojim oblicima, koji se mogu prilagoditi svakom tipu kose.

Sa šiškama ili bez, dužine do brade, da dodiruje ramena ili između samo su neki od detalja koji odlučuju izgled boba, a inspirativnim primerima uvek se možemo poslužiti kako bismo lakše odlučile ako želimo bob frizuru.

U nastavku donosimo 7 opcija bob frizure koje su trenutno najpopularnije...

Ravan bob

Tup, ravan i oštro ošišan reči su kojima možemo opisati ovakav kratki bob bez slojeva i s ravnom linijom na vrhovimai. Ovaj će bob posebno dobro funkcionisati na tankoj, finoj kosi jer će joj dati iluziju gustoće, a potrebno ga je dosta često šišati kako bi se održao taj precizno ravan rez.

ravan bob
Instagram 

Kovrdžavi bob

Ova verzija boba oslanja se na prigrljivanje prirodnih kovrdži i volumena koji dolazi s njima. Savršena dužina ovog boba je između usana i ramena. Kao i kod svake kovrdžave frizure, održavanje kovrdžavog boba takođe će zahtevati nešto više vremena i proizvoda za stilizovanje.

kovrdžavi bob
screenshoot/instagram 

Lepršavi bob

Na ovakav opušteni bob nedavno se odlučila i Hejli Biber. Kosa kod ove frizure lagano pada i dodiruje ramena, a zbog lakog održavanja i stilizovanja, idealan je za osobe s ravnom ili valovitom kosom.

Kosi bob

Ovaj bob zapravo dolazi u obliku slova A, s dužim prednjim pramenovima, bez dodatnih slojeva. Može se prilagoditi svakom tipu kose, od ravne do valovite i kovrdžave, a po potrebi, može varirati i u dužini te pod kojim kutem je kosa sečena.

Slojeviti bob

Slojeviti bob stvara savršenu optičku iluziju volumena kod fine i tanke, ali i guste kose. Slojeviti bob može imati različite dužine kroz srednji deo kose, koje se mogu individualno prilagoditi. Slojevitom bobu uvek se može dodati i nekoliko kraćih pramenova koji uokviruju lice.

slojeviti bob
Instagram 

Dugi bob - Lob

Lob ili dugi bob, frizura je dužine do ramena te je većinom ravno ošišana i još je jedna frizura koja svakom tipu kose dodaje na punoći i volumenu, istovremeno uokvirujući lice. Odlično će izgledati stilizovana u talase ili ostavljena u prirodnoj formi, ravnoj ili kovrdžavoj.

lob frizura
Instagram 

Francuski bob

Sofisticiran, a istovremeno opušten, francuski bob je kraće dužine, do brade te je često u kombinaciji s pramenastim šiškama razbarušene teksture, zbog čega posebno dobro izgleda na kovrdžavom tipu kose. Kosi daje formu i pokret te uvek izgled chic, naglašavajući jagodice i teksturu kose mekim slojevima.

francuski bob
printscreen/instagram