Trendovi frizura zadnjih godina naginju modernim adaptacijama frizura koje su se nosile 80-ih, 90-ih, a sad već i 2000-ih. Duga kosa se fenira za voluminozan efekt, poželjni su slojevi u kosi, a šiške su omiljeni akcent bez obzira na ostatak kose.

Sve to definitivno znači da se nalazimo u eri zaigranih i upečatljivih frizura koje dominiraju celim izgledom. Unastavku donosimo 3 trendi frizure koje će biti on ove sezone.

1. Box bob

Nosiva frizura koju želimo imati ove sezone sigurno je “box” bob. Bob je klasik kada se radi o kraćim frizurama i gotovo svake sezone je u trendu uz nešto promenjen oblik, idealnu dužinu ili slojevitost. Ove godine najpoželjnija verzija boba zahteva tupe vrhove i ravne linije, ako u pitanju nije jako gusta kosa poželjno je preskočiti slojeve.

Ideja je da ovakav bob izgleda ako voluminozno i kockasto, kako i samo ime govori. Idealna dužina koja će se nositi ove godine seže do brade kako bi se još više naglasio oblik boba.

2. Shaggy talasi

Vlasnice kovrdžave kose obožavaće slojevite frizure u stilu 70-ih jer savršeno odgovaraju kosi s nešto više teksture. Boemske shaggy frizure koje u isto vreme deluju romantično i podsećaju na zvezde nekih prošlih vremena postižu se uz mnogo slojeva u kosi. Neizostavan deo ove frizure su šiške koje ne moraju biti uvek savršene dužine niti savršeno stilizovane, što će možda neke ohrabriti da napokon ošišaju šiške.

3. Fudbalerka

Poslednja trendi frizura, koja definitivno zahteva specifičan ukus i stil, je fudbalerka u stilu “nultih” (noughties mullet). Ova frizura nas nostalgično vraća u eru Paris Hilton i vrhunac celebrity kulture.

Reč je o frizuri koja je posebno bila popularna 80-ih godina prošlog veka, a kod nas se najviše povezuje s nemačkim fudbalerima koji su je rado nosili, pa odatle dolazi i njeno ime.

Možemo se složiti da ova frizura možda nije za svakoga, ali odlično nadopunjava određene modne stilove pa ako je 2023. godina u kojoj ste odlučili biti odvažni, možete započeti s frizurom.

A u nastavku otkrijte kako možete napraviti raskošne lokne bez upotrebe toplote:

Genijalan trik za raskošne lokne i to bez upotrebe toplote Tiktok/asianndra