Nakon što je prošle nedelje ošišala svoju dugu kosu do brade, Hejli Biber je pokazala jedan od najvećih prolećnih trendova. To je frizura koju stručnjaci nazivaju 'box bob' i opisuju je kao razigranu, raznovrsnu i super-laskavu. Zahvaljujući 26-godišnjoj it devojci koja je mnogima izvor inspiracije, ova frizura će biti jedna od najtraženijih u narednim mesecima.

Hejli Biber nosi box bob.
Instagram 

Posle shaggy, sliced i blunt varijanti boba, na red je došla još jedna koju su frizeri dočekali raširenih ruku. Ali šta je zapravo box bob i zašto je odličan izbor za kosu, posebno za onu tanku?

Kao što mu ime govori, ova vrsta boba ima oblik kutije - tupe krajeve, čiste linije i bez slojeva i stepenastih rezova bilo koje vrste. Dužine je do vilice i mnogima je omiljena jer daje iluziju volumena, čak i kod veoma tanke kose. Frizeri ga opisuju kao 'lifting' za kosu, posebno njene teksturirane varijante koje će stvoriti punoću u kosi.

Hejli Biber je prva počela da nosi box bob.
Instagram 

Najveća prednost ove vrste boba je njegova svestranost: pristaje svakom licu i može se ošišati, a zatim oblikovati kako bi se individualno prilagodio svakom obliku. Na primer, za osobe sa duguljastim licem idealna je verzija sa šiškama, a za one sa okruglim licem nešto duža box bob verzija.

Hejli Biber nosi kratku bob frizuru.
Instagram