Nakon Sindi Svini, Kendal Džener i mnogih drugih slavnih dama, trendu bakarne kose, koja se istakla kao najpoželjnija nijansa kose ove jeseni, pridružila se i kraljica popa, Madona.

Ona je na svom Instagramu objavila nekoliko fotografija na kojima je možemo videti s njenom novom vatrenom bojom kose.

Madona bakarnu boju trenutno nosi stilizovanu u izrazito dugim, ravnim pramenovima i s vrlo tamnim izrastkom na korenu kose te u kombinaciji s još jednim beauty trendom s modnih pista, izblajhanim obrvama.

Sigurni smo da će Madonna i mnoge druge inspirisati na isprobavanje ove boje, smeđih, narandžastih i crvenih tonova i podtonova.

Iako nije sigurno ko je zapravo pokrenuo trend bakarne kose, brojne zvezde su odlučile da ga rado isprobaju, a prema beauty stručnjacima, razlog popularnosti ove prave jesenje nijanse krije se u njenoj svestranosti, budući da se može prilagoditi gotovo svakom tonu kože.

Kako odabrati pravu nijansu prema tonu kože

Zavisno o bojama podtonova, bakarne nijanse mogu varirati od tamnijih crvenih do kestenjastih i svetlijih, 'strawberry blonde' nijansi.

Svetlije kestenjaste nijanse najbolje će pristajati bledom i vrlo svetlom tonu kože, jer sadrže i hladne i tople tonove, dok će onima s hladnim podtonovima najlepše stajati mešavina tamnijih i svetlijih bakarnih nijansi.

Žuti podtonovi u tenu najbolje će se slagati sa zlatnom bakarnom nijansom, koja će naglasiti sjaj njihove tople boje tena.

Make up za bakarne nijanse kose

Nekoliko boja odlično će komplimentirati bakrene nijanse kose, poput smeđih, tamnocrvenih i tamnoljubičastih, koralnih i ružičastih, ali kao i kod biranja nijanse kose i ovde treba pažljivo izabrati nijanse make upa da se jednako dobro slažu s kosom i tonom kože.

Svakako je najbolje započeti neutralno i ne isprobavati nijanse na usnama i obrazima koje će imati veliki kontrast s bakarnom bojom kose. Smeđe i druge zemljane nijanse odličan su izbor u jesenjim i zimskim mesecima, posebno njihove tamnije varijante, dok su ljubičaste, tamnocrvene i tamnoljubičaste nijanse dobar odabir tokom cele godine.

Što se tiče make upa za oči, uz bakarnu boju kose predivno će se slagati smeđe, bronzane i zelene nijanse, kao i senka s metalik finišem.

anđelka godinama nosi bakarnu kosu
Ustupljene fotografije 

A u nastavku otkrijte trik za veći volumen:

Trik za veći volumen u kosi TikTok/laurenloois