Leti u poseban fokus dolaze kraće frizure zbog svoje praktičnosti, a slobodan vrat za vreme letnjih vrućina posebno se ceni. Upravo zbog toga bixie frizura tokom letnjih meseci postaje i te kako popularna.

Stajling ovog miksa boba i pixie stila je izuzetno lagana, a dobijena frizura izuzetno praktična. Bixie je u svega nekoliko poteza lako oblikovati u tri sjajan oblika – super ležerno, elegantno i glamurozno.

Elegantan izgled za svaki dan

Za oblikovanje frizure za svaki dan najbolje je na vlažnu kosu nakon šamponiranja naneti regenerator koji se ne ispira i počešljati kosu u željeni oblik. Kosu osušite fenom ili je pustite da se jednostavno osuši na vazduhu. Zatim stavite malo voska za kosu na vrhove prstiju i oblikujte kosu u željeni oblik.

Ležerno oblikovanje

Za ležeran i opušten look dovoljan je slani sprej koji kosi daje čvrstoću i volumen. Slani sprej se može raspršiti na vlažnu ili peškirom osušenu kosu, a u tren oka dočaraće prirodan izgled kose kao da ste tek stigli s plaže. Kosu lagano možete razbarušiti na vrhovima i tako joj dati vrlo cool izgled.

Glamurozan izgled

Stil dostojan crvenog tepiha može biti sprema u svega nekoliko koraka, a sve što vam treba je gel i lak za kosu ultra jakog efekta. Gel rasporedite po kosi, a zatim je očešljajte u željeni oblik. Čim se gel osuši, popravite frizuru lakom za kosu i - gotovo.

Kome pristaje bixie frizura?

Bixie je prikladan je za svaki oblik lica, ali sam stil i način oblikovanja treba prilagoditi svakom licu. Visoko čelo može se prikriti gustim šiškama, a usko lice može izgledati zaobljenije s puno bočnog volumena. Elegantan izgled posebno laska ovalnom obliku lica.