Iako znamo da mnogim devojkama smeta preterano gusta kosa i da je teška za održavanje, složićemo se u jednom: svi želimo volumen.

Tanka kosa nas ponekad sprečava da imamo željenu frizuru za posebne događaje, da imamo "puniji" i lepši rep, a iako sprovodimo adekvatnu negu, ponekad je to nedovoljno.

Prvi savet jeste da ošišate kosu na srednju dužinu. Preduga, a tanka kosa teška je za održavanje i podseća na heroine chic look koji je u modnoj industriji prevaziđen. S druge strane, prekratka, a tanka kosa učiniće vas bespomoćnim pri stilizovanju.

Nastavite da skrolujete kako biste otkrili koje to 4 frizure će učiniti da kosa izgleda bujnije, gušće i raskošnije.

1. Razdeljak na sredini + razbarušeni talasi

Kratka, ali oštra frizura jeste najbolja opcija za ljude sa tankom kosom. Tu nastupa lob, ali onaj razbarušeni, u teksturiranim talasima koji stvaraju iluziju punoće u kosi. Najbolji način za postizanje ovog izgleda jeste blago uvijanje peglom, ali ne svakog pramena - neka frizura izgleda nonšalantno. Takođe, raščešljajte je na kraju i učvrstite specijalnim preparatima za volumen.

2. Razdeljak sa strane + razbarušeni talasi

Prva i najvažnija stvar - obratite pažnju da prvi prednji pramen prebačen na stranu poseduje značajan volumen u korenu, jer ako splasne, čitava frizura gubi formu. Kako to postići? Nakon pranja kose, fenirajte je okruglom četkom od korena (za stvaranje volumena), a preusmeravanjem kose na stranu. Zatim blago uvijte kosu peglom ili figarom tako da lokne budu velike, raskošne, i ne zaboravite - razbarušene. Za kraj dodajte lak za učvršćivanje kako biste obezbedili dugotrajnost frizure.

3. Stepenasta frizura

Ako imate tanku kosu, zaboravite na šišanje na ravno. Stepenasti oblik ujedno znači i dodavanje slojeva tankoj kosi što čini da izgleda voluminozni. Neka kosa bude lepršava, te pokušajte da zadržite prirodnu teksturu nakon sušenja, bez ispravljanja ili uvijanja.

4. Wolf frizura

O ovom trendu smo već pisali, jer je ove godine trend no.1. Ko ne bi želeo malo volumena iz 70-ih, baš onakvog kakve su nosile modne ikone tog doba - Joan Jett, David Bowie, a sada Billie Eilish, Taylor Swift i mnogi drugi. Slojevitost ove frizure čini tanku kosu bujnom bez napora jer kada ošišate ovakav oblik, neće vam biti potrebno mnogo svakodnevnog vremena za njeno stilizovanje. Oh, da, i upotpunite je aksesoarima - šnalicama, gumicama, maramama kojim ćete je dodatno osvežiti.