Leto i visoke temeprature konačno su tu, što znači da konačno iz ormara možete da izvadite sve te lepršave stvarčice i pokažete "malo kože", međutim, sa toplim vremenom dolaze i pojedini problemi.

Naime, temperature 30+ su super kada ste na moru ili uživate kraj reke, na selu... ali kada se u gradu, pa još idete na posao svaki dan, i morate da se šminkate, jasno zašto toplo vreme izaziva glavobolju kod mnogih. Niko ne voli da izgleda oznojeno, "masno", ulepljeno... niti da mu se puder topi i šminka razmazuje, a nažalost, to je uglavnom scenario na koji se spremamo, pa, gotovo svakog leta.

Međutim, postoji način da uvek izgledate dobro, pogotovo ako niste ljubitelji teške šminke tokom visokih temperatura. Jedna korisnica TikToka pokazala je sjajne trikove kojima se služi svakog leta, a rezultat je zaista sjajan.

5 LAKIH TRIKOVA DA UVEK IZGLEDATE DOBRO ČAK I NA VRUĆINI: Idealno za one koji ne vole šminku TikTok/karajewel

Ona je podelila 5 saveta za "effortless look", odnosno blistav i svež ten kom svi težimo.

1. Podizanje i bojenje trepavica

Ovo je lak način da smanjite upotrebu maskare tokom vrelih dana i izbegnete razmazivanje. Trepavice će biti podignutije, samim tim, delovaće gušće, a s obzirom da se nanosi i boja, delovaće kao da već imate nanetu maskaru.

2. Beli zubi kao najlepši ukras

Zna se da su beli zubi nekad najlepši ukras lica. Možete ih izbeleti sami, uz pomoć trakica, ili to uraditi kod stomatologa i samo kod stomatologa kako biste izbegli da vam u nestručnim salonima oštete zubnu gleđ. Ali, videćete i sami, nekad su beli zubi dovoljni da izgledate odmorno i sveže čak i kada možda niste.

3. Balzam za usne kao hajlajter

Ovim trikom često se služe profesionalni modeli kojima se na audicijama brani da nose šminku. Kako bi postigli prirodan i zdrav izgled lica, nanose labelo, odnosno balzam na jagodice, što licu daje nenametljiv sjaj. Dobra "caka" je da, ukoliko nosite balzame u boji, nanesete malo ispod jagodica, kako biste dobili svežinu i delovali kao da ste uhvatili malo sunca. Samo je bitno da u obe varijante dobro izblendate prstima.

4. Krema za samopotamnjivanje umesto bronzera

Ništa gore nego kada šminka krene da se topi, a da biste ovako nešto sprečili, nekad vam treba samo mala pomoć kreme za samopotanjivanje. Sve što je potrebno je da uveče, pred spavanje, nanesete četkom kremu na delove koje želite da osenčite, a ujutru će vas efekat oduševiti. Naravno, i ovde je bitno da proizvod dobro ublendate, kako ne biste dobili "linije" posred obraza.

5. Hidratacija je ključ

Da bi vam lice bilo blistavo tokom celog dana jako je bitno da ga hidrirate. Bilo da ćete ujutru lice izmasirati kockicom leda, masažerom, umiti se ili naneti eye patch, potrudite se da vaša letnja rutina nega bude na nivou. Uvek nanosite kremu za zaštitnim faktorom i u tokom ovog perioda hijaluronska kiselina biće vaš najbolji prijatelj.