Razmišljate o novoj frizuri i kraćoj kosi, ali istovremeno niste dovoljno odvažni i ne znate kako zapravo da održavate bob frizuru?

Slažemo se, bob je drastična promena, pogotovo ako celi život preferirate dugu kosu, ali ne morate biti radikalni sa šišanjem. Umesto toga, isprobajte - lob, i to blunt verziju! Njegova dužina doseže između boba i duge kose, odnosno do ravnine ramena pa je savršena za sve koji žele promenu, a ne žele izaći iz svoje komfor-zone.

Blunt lob karakterističan je po svom ravnom i oštrom rezu, kao i ravnom, sleek stilizovanju, a popularan je jer pristaje različitim oblicima lica. Kosa je i dalje dovoljno dugačka da je možete zavezati u rep ili punđu, a dok je raspuštena, uvek ćete izgledati kao da ste upravo izašli iz frizerskog salona.

bob frizura
Instagram 

Blunt lob na savršen način uokviruje lice, a popularan je i jer zahteva minimalno održavanje, odnosno nisu potrebni prečesti odlasci u frizerski salon, kao što to zna biti slučaj s bobom. Frizeri su za Glamour objasnili zašto je blunt lob tako popularan.

- Njegova dužina doseže tačno iznad ramena, nije ni kratak ni dug, pa kao da daje najbolje od obe dužine. Ravni vrhovi i oštar rez daju modernu teksturu. Lob funkcioniše na različitim tipovima kose, a pre šišanja, najbolje je posavetovati se s frizerom kako bi rezultat bio savršen.

kosa
Wanted/Instagram