Koliko svaka evropska prestonica ima svoju prepoznatljivu kuhinju, isto važi i za trendove lepote. Dok su Francuzi poznati po tome što uparuju čistu kožu sa smelim crvenim usnama, u Kopenhagenu nas inspirišu svojim lakim, ali šik skandi frizurama. Sjajne devojke u Italiji, u međuvremenu, žele da nahrane svoju kožu iznutra kako bi postigle onaj 'dolce vita' sjaj.

Iako smo dobro upoznati sa međunarodnim trendovima za nokte, želeo sam da znam šta naši evropski susedi traže kada dođu u salon. Who What Wear je zamolio nail artiste da podele svoje iskustvo o vrhunskim trendovima za nokte. U nastavku ćete naći dosta inspo za svoj sledeći termin za nokte.

Pariz

Parižanke se odlučuju za klasične i vanvremenske boje

Kristijan Dejvid, osnivač brenda za nokte Kure Bazaar Paris ima salon za nokte u okviru Le Bon Marche, jedne od najmodernijih robnih kuća na svetu, i dočekuje mnoge šik klijente kroz vrata svojih salona.

"U Parizu smo veoma klasični u bojama. Volimo neutralne i crvene, uvek bezvremenske nijanse. Više volimo prirodne lakove u poređenju sa gelovima, a jednobojan manikir vlada nad umetnošću noktiju", kaže on. "Za dan postoji veliki trend za veoma svež i transparentan look, jednostavnu čistu i zdravu nijansu. Za noć svi traže šik crvenu boju ili tamnocrvenu nijansu sa crnim dodirom."

London

U Londonu prihvatamo te dublje tonove, kaže osnivač Nails by Mets, Metta Francis.

„Vidimo porast popularnosti zelene – od bleđih maslinastih do tamnijih nijansi. Čokoladne braon boje su takođe popularne."

„Što se tiče art naila, očekujte da vidite dizajn u metalik srebrnoj i hromiranoj boji u svim njegovim iteracijama."

Clean girl trend mlečnih noktiju je #1 u Londonu

„Trend 'estetike čiste devojke' nastavlja da vlada i tražen je izgled mnogih mojih slavnih klijenata koji šetaju crvenim tepihom", kaže londonska manikerka Emili Rouz Lensli.

Kopenhagen

Minimalizam i hromirani nokti su u vrhu trendova

Žene u Kopenhagenu favorizuju hromirane završnice za svoje manikir i eksperimentišu sa nanošenjem različitih lakova i boja za neočekivane završne obrade.

„Sveži pristup hromiranim noktima je u porastu kao i nanošenje slojeva laka i dodavanje neočekivanih boja“, kaže Therese Niko Busch, šef globalnog proizvoda za danski brend za nokte, Alustre.

„Čist minimalizam je osnovna estetika Skandinavki, a ovo tržište zna način da doda suptilne detalje kako bi izgled uvek bio svež“, kaže Buš.