Dobar lak za nokte koji odgovara vašem outfitu može staviti završni dodir na look. Takođe je savršen ako ne želite da nosite prstenje ili narukvice, ali i dalje želite da vam ruke izgledaju lepo. S obzirom na to da lak za nokte koristimo veoma često, barem žene u mom okruženju, vredno je znati ove trikove...

1. Napravite svoj lak za nokte

Da li imate senku čija je boja toliko lepa da biste voleli da je nosite na noktima? Nema problema! Sve što vam treba je senka i providni lak za nokte. Prozirni lak za nokte sipajte u posudu (najbolje manju plastičnu posudu) i uzmite senku po želji koju nežno sastružite štapićem. Zatim pomešajte senku sa prozirnim lakom dok se ne vide grudvice. I to je to! Napravili ste novu prelepu boju laka za nokte!

Tekstura laka za nokte biće glavni pokazatelj za to da li je vreme da ga zamenite novim.
Shutterstock 

2. Napravite mat lak za nokte

Ovim jednostavnim trikom možete pretvoriti bilo koji sjajni lak u mat lak za nokte. Sve što vam treba je jestivi skrob. Zatim stavite malo laka za nokte u plastičnu posudu i umešajte veliku količinu skroba. Ali tek toliko da se lak i dalje lako nanosi. I dobićeš mat lak za nokte!

3. Neka lak za nokte sija

Da bi se boja vašeg laka za nokte još više istakla, umesto baznog laka nanesite beli lak. Ovo čini da veoma svetle boje laka za nokte izgledaju još intenzivnije!

Trend monohromatskog manikira osvojio je društvene mreže u rekordnom roku.
Instagram 

Zašto nikada ne treba da protresemo bočicu laka za nokte?

Skoro svi to rade: pre farbanja noktiju protresemo lak koji nismo dugo koristili. Ali to je upravo ono što ne smemo! Naime, ako neko vreme nismo koristili lak za nokte, različiti slojevi će se taložiti u bočici. Kada protresemo lak, kiseonik ulazi u boju sa samog vrha i to stvara mehuriće vazduha u laku. Oni tada postaju vidljivi tokom lakiranja u vidu izbočina i malih mehurića. Umesto toga, trebalo bi da zavrtimo ili kotrljamo boćicu. Alternativno, možete pokušati da zagrejete lak za nokte trljanjem između dlanova pre otvaranja. Ovo čini lak za nokte ponovo tečnim i boja se može ravnomerno nanositi.

Bonus video

Trik za lakiranje noktiju tiktok.com/@abraham.sarah

Izvor: Miss7hr/ Wanted A.N.